Категорије
Актуелно

Saopštenje za javnost Koalicije DF-SNP “Svi za samostalnu Zetu”

ODBORNICI SNP I DF NEĆE PRISUSTVOVATI SVEČANOJ SJEDNICI SO GOLUBOVCI

Koalicija DF-SNP „Svi za samostalnu Zetu“ čestita svim građanima Zete Dan opštine, uz obećanje da ćemo i dalje nastaviti borbu kako bi sledeći dočekali u slobodnoj Zeti koja će služiti kao primjer koji treba slijediti, a ne kao simbol korupcije, kriminala i ugnjetavanja sopstvenog stanovništva.
Svjesni da nema puno razloga za slavlje, odbornici DF-a i SNP-a neće prisustvovati svečanosti koja treba da fingira redovno stanje u momentu kada se za časno ime Zete vežu skandalozne afere koje potresaju ne samo Crnu Goru, vec čitav region.
Nakon afere „Koverta“ i spiska od 20-ak aktivista zetskog DPS-a kojima je bivši gradonačelnik i koordinator DPS za Zetu, Slavoljub Stijepović, podijelio 100.000 eura u svrhu kupovine glasova, jasno je da su predstavnici DPS-a u lokalnom parlamentu izgubili demokratski legitimitet i pravo da odlučuju o budućnosti i razvoju Zete.
Ova grupa ljudi je osramotila sve Zecane, koji su posteno zarađivali svaki euro držeći do principa i ljudskosti. Najoštrije osuđujemo njihovo atakovanje na ljudske duše, zastrašivanje i ucjenjivanje kojim su se služili boreći se da očuvaju vlast, pozicije i biznis. Ne priznajemo vlast u Zeti koja počiva na metodama kriminalne hobotnice, tim prije što se na spisku spominje i nosilac liste DPS-a na lokalnim izborima, Dušan Radonjić, koji je bio i predsjednik Gradske opštine u prethodnim mandatima, kao i drugi bivši i sadašnji nosioci lokalnih funkcija.
Zadnji je čas da se takvim postupanjima pozabave nadležni pravosudni organi, a mi od lokalne vlasti zahtijevamo da konačno pokažu odgovornost umjesto što održavaju seminare odbornicima i aktivistima DPS-a na temu „Kako opravdati 97.500 €“.
Nakon političkih skandala koji potresaju Crnu Goru, a čiji su glavni akteri funkcioneri DPS-a iz Zete, moralno i politički odgovorno bi bilo da nosioci lokalnih funkcija podnesu ostavke i tako sačuvaju Zetu od nastale bruke i omalovažavanja naših nedužnih građana.
Isto tako poručujemo svima da slika Zete nijesu niti bivši gradonačelnik, niti bivši predsjednik Gradske opštine, niti bivši predsjednik Skupštine Gradske opštine, niti aktuelni odbornici DPS-a koje je Stijepovic otkucao tužilaštvu.
Naše ogledalo su dobitnici nagrade 8. februar, čija dodjela je jedina svijetla tačka današnje svečanosti, budući da su svojim životom, radom i djelovanjem služili i služe na čast Zeti i Zećanima.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.