Категорије
Друштво

SNP NEĆE PODNOSITI RAČUNE DEMOKRATAMA VEĆ GRAĐANIMA JER TO PRAVO NJIMA PRIPADA


Na objave Demokrata koji neprestano napadaju SNP u Plužinama, iz potrebe da se jasno i istinito informiše javnost Plužina ali i Crne Gore ne možemo a da opet ne odgovorimo na njihove navode.
Vlast SNP-a u Plužinama dostavljajući iscrpne i jasne odgovore predstavnicima naroda-odbornicima, pokazala je visok stepen transparentnosti rada, ali omogućila i uvid svim građanima preko njihovih predstavnika u sadržinu odgovora. Na taj način smo jasno dokazali da nam transparentnost ne smeta, a isto tako su Demokrate, u njihovim željama za promocijom i senzacionalizmom našu transparentnost dokazale javnosti. Dakle, zaključujemo, mi nemamo problema da svaka informacija u radu Opštine bude transparentna i javna.
U našim saopštenjima nikad nije bilo i neće biti nervoze, vrijeđanja, licnih uvreda i demagogije, za razliku od Demokrata koji su do sad itekako licno “udarali” na odbornike SNP-a, Predsjednika Skupštine opštine,Predsjednika opštine,Sekretara sekretarijata za privredu i finansije, sto im samo moze ići na političku čast. Ipak, SNP im za to prašta jer, mladi su pa mogu da pogriješe.
Ako izuzmemo da su Demokrate objavljenim informacijama pokušale da plasiraju priču kako im odgovara i megalomanskije zvuci, opet ćemo istaći i radi javnosti reći da nismo kršili zakon, već u njegovom okviru odlučivali sa kim ćemo da sarađujemo. I to je nas izbor, ma koliko se to ne sviđalo Demokratama. Ugostiteljski objekti koje su naveli u saopštenju nisu registrovani kao restoran već kao gostionice, udruženja lovaca i trgovinski objekti, ali kao da je to važno kad se plasira osmišljena priča. Kad nešto treba da zvuči skandalozno svjesno se zaboravi period na koji se priča odnosi, pa tek u trećem saopštenju stidljivo prizna da su to 3 i po godine odnosno precizno 4 godine. Svjesno se zaobiđe i ne navede da jedna stavka troška obuhvata pet različitih manifestacija, pa se stvara slika o hiljadama eura za samo jednu aktivnost. Na taj način priča dobija privid spektakularnog, koji Demokrate i žele. Na njihovu žalost sve se da razjasniti, pa i ovakve osmišljene “mala fide” priče.
U situaciji kada je u dužem vremenskom periodu Samački hotel izdavan od strane vlasnika kroz postupak javnih nabavki, u nizu firmi koje su upravljale sa njim, jedino je funkcioner Demokrata obavio posao koji je najčešće primjeren stečajnim postupcima, tj izvršio je otpuštanje gotovo 20 zaposlenih tog hotela i likvidirao njegov rad u obliku koji je do tada bio poznat. Iako ne u pravom smislu riječi stečajni upravnik, funkcioner Demokrata po učinjenom poslu se ne može poistovjetiti sa drugom funkcijom nego funkcijom “stečajnog upravnika” sa vrlo jasnim i istaknutim navodnicima.
SNP sigurno nikad nece podnositi račune Demokratskoj Crnoj Gori. To što Demokrate misle da im pripada uloga kontrolora i nadzornika Opštine u obimu koji oni smatraju da treba da bude, je njihov problem, ali ono što im zaista zakonski pripada tiče se samo Skupštine opštine kroz funkciju odbornika i nikako drugačije.
SNP racune podnosi gradjanima Pive i oni su jedini kojima to pravo kontrole pripada.Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.