Категорије
Друштво

U OKVIRU 50. PRAZNIKA MIMOZE ODRŽAN KONCERT ZDRAVKA ČOLIĆA U HERCEG NOVOM

Iako su olujni jugo i obilne padavine, prošlog petka onemogućile svečano otvaranje 50. Praznika mimoze sinoć je, jedna od najvećih zvijezda balkanske pop muzike, Zdravko Čolić to nadoknadio.

Popularni Čola je je čestitao domaćinu jubilej i poželio da traje još mnogo godina. Čolićev nastupu na Prazniku mimoze i dalje prati njegovo lijepo sjećanje na prvi nastup i prvu nagradu koju je osvojio u Bijeloj još 1967. godine.

– Rado dolazim u Boku za koju me vežu lijepe uspomene i muzički počeci – kazao je Čolić nakon čega je rasplamsao sjaj u očima posjetilaca hitom „Gori vatra”. Uslijedile su numere „Produži dalje”, „Čija je ono zvijezda”…

On je suvereno, ne štedeći se, podsjetio publiku na vanvremenske hitove, koje su za njega pisali Kornelije Kovač, Arsen Dedić, Kemal Monteno, Đorđe Novković, Đorđe Balašević, Goran Bregović uključujući i one koje su izbile u prvi plan sa njegovog novog albuma „Ono malo sreće”.

Inače, koncertu je prethodio defile Gradskih muzika Herceg Novog i Đenovića, mažoretki, trombonjera, te dvije karnevalske grupe „Rajske ptice” i „Maškara”- „Satiri” od Trga Nikole Đurkovića u Herceg Novom do parkinga bivšeg hotela Igalo gdje su na bini imali nastup prije Čolića.

Podjednako uspješno na bini se dogodila lavine dobre energije, jednog od najboljih bubnjara Evrope, Novljanina Dragoljuba Đuričića.

Nijednog trenutka dobra atmosfera nije padala, te su organizatori u glas dočekali sve goste, a i sugrađane stihovima Čolićeve pjesme „Dobra vam noć, prijatelji”…

Izvor: Dan.co.me


Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

shares