Категорије
Друштво

Slađana Kaluđerović u izjavi za DAN

MAĆEHINSKI ODNOS PODGORICE PREMA ZETI
Prema Botunu i njegovim mještanima, ali i prema čitavoj Zeti uprava Glavnog grada ima maćehinski odnos i to je konstanta bez obzira na različite ličnosti koje su dolazile na mjesto gradonačelnika.

Niko iz vlasti se nije stavio u zaštitu Zete ni u slučaju kolektora, za koji su procijenili da mu je mjesto upravo u Botunu koji predstavlja dio teritorije Zete, a ne u nekom drugom dijelu Opštine, a sada i u slučaju izgradnje zaobilaznice, nemareći za infrastrukturne probleme koje će uzrokovati stanovnicima Botuna i Dajbaba.

Očekivano je nezadovoljstvo stanovnika Botuna, jer su stavljeni na marginu, pošto u vladajućim strukturama nemaju sluha za konkretne životne probleme Botunjana.

Zato tražimo od nadležnih da konačno počnu da rade posao za koji su plaćeni, odnosno počnu rješavati probleme mještana Botuna i zaštite ih od još jedne nepravde.

Od zaobilaznice bi trebalo svi da imaju korist, jer upravo služe da bi olakšale i ubrzale saobraćajni promet, a ne da izazovu suprotan efekat za mještane okolnih sela. Razumijem ljutnju i ogorčenost Botunjana, jer ništa manja odgovornost ne pripada i upravi Gradske opštine Golubovci, koja se nije stavila u službu zaštite interesa svoje teritorije i mještana, već se, po ko zna koji put, opredijelila da bude slijepi poslušnik naloga iz Podgorice.

Po svemu sudeći, trenutnoj vlasti u Golubovcima je isplativije da se bave kovertama, nego da rješavaju realne životne probleme građana.

Zato vrijednim i časnim mještanima Botuna poručujem da su njihovi problemi posledica nedomaćinskog odnosa bivših i trenutnih nosioca funkcija Gradske opštine Golubovci i Glavnog grada prema njima, a nikako odnosa Zete.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.