Категорије
Актуелно

Јоковић: Уколико Мило преживи, лидери опозиције да поднесу оставке

Јоковић истиче да уз притисак јавности, односно све масовније уличне протесте и међународни притисак, владајућа странка ће морати да прихвати формирање техничке владе

У емисији „Са Милошевићем лице у лице“ Владимир Јоковић, предсједник СНП-а, истакао је да се Црна Гора налази у озбиљној политичкој кризи и за излазак ње је неопходно да се опозиција уједини и стане иза захтјева за формирање техничке владе.

Уколико ДПС на то не пристане, Јоковић сматра да опозиција мора инсистирати на измјени изборних закона, како би сви имали једнаке услове, а не смије се дозволити ДПС-у да још једном све то организује и опстане на власти.

Уколико се Ђукановић извуче из ове кризе и опстане на власти мислим да због тога сви лифдери опозиције морају да преузму одговорност и да поднесу оставке и омогуће неким новим људима да покушају да ураде оно што они нијесу успјели, казао је Јоковић.

Наш саговорник сматра да не треба вјеровати ДПС-у када каже да не прихвата техничку владу. Јоковић истиче да уз притисак јавности, односно све масовније уличне протесте и међународни притисак, владајућа странка ће морати да прихвати формирање техничке владе.

Знам да је све више људи из ДПС-а који виде да је њиховом владању дошао крај и они ће почети да напуштају брод који тоне. Више пута сам разговарао са људима из ДПС-а који се и сами налазе у чуду и не могу да вјерују у све ово што се дешава, појашњава Јоковић.

У СНП-у никога не чуди што је на првој линији одбране Мила Ђукановића млада гарда ДПС-а, јер они желе на тај начин да се докажу своме вођи и да му се што више приближе, како би дошли до партијских и осталих привилегија.

Старијом посланицима је јасно да промјене морају доћи и они су већ били неколико пута у таквој ситуацији када су из ДПС-а одлазили или били смијењени високи функционери. Ови млађи то нијесу видјели, па због тога желе по сваку цијену да сачувају Ђукановића и тако му се што више приближе, рекао је Јоковић.

У СНП-у сматрају да су посљедње афере које је пласирао Душко Кнежевић оголили карактер владајуће странке и открили како је ДПС долазио до власти. Јоковић сматра да је ДПС открио своје право лице и да је свима јасно да мора да оде са власти.

-И то због свих нас, јер након њихове смјене моћи ћемо да живимо у нормалним и демнократским условима, истиче Јоковић и додаје да опозиција има више начина како да се на изборима супростави владајућој странци. Свима је јасно да је то могуће једино уколико опозиција буде јединствена.

А то значи да на будућим изборима морамо да изађемо највише у двије колоне. То значи да у једној треба да буду странке које су биле за заједничку државу, а у другој треба да буду суверенисти који су се јасно дистанцирали од Ђукановића и показали да желе да смјене ДПС, предлаже Јоковић.

По његовим процјенама, СНП тренутно има између шест и седам одсто подршке бирача и да подршка расте. Јоковић сматра да је СНП остала странка вјерна својим изворним принципима, а да су је ових година напуштале личности који су изнад страначког стављали лични интерес.

Када он није био испуњен они су напуштали СНП и оснивали друге странке. Више од половине данашње опозиције чине људи који су раније били у СНП-у. Нијесмо задовољни са тренутном политичком снагом у парламенту, јер смо у коалицији „Кључ“ освојили три мандата. Та коалиција умало је закључала СНП, али та времена су иза нас. Александар Дамјановић је напустио СНП, а остала два посланика, Срђан Милић и Данијела Павићевић, не долазе на сједнице Главног одбора. Зашто то не раде треба питати њих. Након нових избора СНП ће бити значајна странка на политичкој сцени, очекује Јоковић.

Izvor: In4s.net

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.