Категорије
Друштво

DA SE NE ZABORAVI…


Taj 24. mart 1999. godine nikada nećemo zaboraviti, uz nadu da se nikada i nikome neće ponoviti. Na današnji dan, prije dvije decenije, avioni NATO pakta bombardovali su, u srcu Evrope suverenu zemlju, našu domovinu SR Jugoslaviju.
Postoje istorijski dogadjaji koji ostanu duboko urezani u pamćenje jednog naroda, a ovaj od prije 20 godina, pamtićemo po zlu.
Bilo je to 78 dana bombardovanja, uz velike patnje naroda, rušenje puteva, mostova, bolnica, aerodroma, tv centara i releja. Bilo je to vrijeme brojnih stradanja civila i pripadnika Vojske Jugoslavije. Gađano je i malo crnogorsko mjesto Murino gdje su ubijena nedužna djeca.
Ovo je bila, slobodno možemo reći, jedna od najtamnijih mrlja na obrazu tzv. NATO alijanse. Svjetski moćnici su bez odluke Ujedinjenih nacija, odlučili da pokrenu proces bombardovanja jedne suverene zemlje.
Socijalistička narodna partija Crne Gore zato ima moralnu obavezu da se sa dubokim pijetetom sjeća žrtava bombardovanja, heroja, palih vojnika i nevino stradalih civila, među kojima je bilo i onih najmladjih.
Da se nikad ne zaboravi.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.