Категорије
Друштво

Bogdan Božović, odbornik SNP u Skupštini Glavnog grada u izjavi za DAN

BULEVAR KASNI, NIKO ODGOVORAN
Radovi na izgradnji bulevara kroz Donju Goricu kasne već više od pet mjeseci, što stvara probleme ne samo građanima sa tog područja već i svima onima koji se zapute prema Cetinju ili primorju.

Nadležni su uporno tvrdili da radovi idu predviđenom dinamikom što se ispostavilo kao netačno jer su svi rokovi probijeni a bulevar još nije završen. Bulevar je trebao da bude završen još u novembru prošle godine, potom se pominje februar, pa mart a poslednju informaciju je dao ministar saobraćaja Osman Nurković koji je izjavio da se „nada da će bulevar biti završen do kraja aprila“.

Prepucavanja između Direkcije za saobraćaj i Glavnog grada, pokazala su da ovi subjekti samo prebacuju odgovornost jedni na druge a da jedino ispaštaju građani. Naime, u Direkciji za saobraćaj tvrde da Glavni grad nije regulisao sve imovinsko-pravne odnose i da će morati da bude srušena jedna kuća, jer postupak eksproprijacije tek slijedi. Sa druge strane, gradski oci naglašavaju da su svi problemi riješeni i da su oni svoj „posao“ odradili kako treba.

Osim građana koji ispaštaju zbog ovih nesuglasica, prema najavama ministra Nurkovića, oštećen će biti i izvođač radova, preduzeće Tehnoput. Ministar je kazao da će Tehnoput biti novčano kažnjen jer je „ ugovorom predviđeno da izvođač plaća penale za svaki dan kašnjenja“.

Postavlja se pitanje da li će neko iz Glavnog grada snositi posledice zbog svega ovoga. Pozivamo odgovorne u Glavnom gradu da prestanu da se igraju sa stpljenjem građana i da, ako nisu sposobni da riješe problem, podnesu ostavke i prepuste posao onima koji imaju znanja i volje da ga privedu kraju.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.