Категорије
Друштво

Михољска превлака: Владика Методије пустио у небо бијеле голубове у име смирења и мудрости

Молећи Господа да нам просвијелти разум, да не сумњамо него да вјерујемо, и да нам одвеже језик и да њим исповиједамо и славословимо Христа Бога нашега који је у данашњи дан зачет“, истакао је епископ Методије у својој бесједи вјерницима међу којима је данас био и вишеструки свјетски и европски шампион у кик боксу Иван Стругар

Епископ диоклијски Методије на Благовијети у крстионици „Суза Његошева“ на Михољској Превлаки служио је данас са свештенством свету архијерејску литургију.

Он је у крстионици коју даноноћним молитвама од рушења чува на стотине вјерника из Боке, обавио крштење четворо малишана.

Након литургије владика Методије, игуман манастира Светог Архангела Михала Бенедикт и свештеник Миајло Бацковић, секретар одбора за обнову манастира са вјерницима пустили су у небо јато бијелих голубова.
Владика диоклијски је подсјетио да је духовни празник Благовијести почео ријечју Архангела Гаврила „Радуј се!“ чиме је почео и Нови завјет.

„Пресвета дјева је рекла „Ево слушкиње твоје, нека ми буде по ријечи твојој. Као што су ови дивни голубови симбол мира, љубави, смирења и мудрости. Нека нам Пресвета Богородица буде путоказ у нашем животу. Без тог предавања Богу са ријечју Богородице не може се Христос родити у душама нашим. Молећи Господа да нам просвијелти разум, да не сумњамо него да вјерујемо, и да нам одвеже језик и да њим исповиједамо и славословимо Христа Бога нашега који је у данашњи дан зачет“, истакао је епископ Методије у својој бесједи вјерницима међу којима је данас био и вишеструки свјетски и европски шампион у кик боксу Иван Стругар.

Најављено је да ће у крстионици бити вечерас одржано свеноћно бденије и молебан у сусрет сјутрашњем Сабору Светог Архангела Гаврила.

Izvor: in4s.net

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.