Категорије
Актуелно

Активисти „Одупри се“ извели акцију „Узбуна“: Звуци сирена око режимских институција

Свакодневне акције ненасилног отпора, најавили су тада из покрета Одупри се, дешаваће се координирано у свим градовима

Покрет ”Одупри се 97.000” организовао је рано јутрос акцију „Узбуна“ у центру Подгорице, пустивши гласно звук сирене из аутомобила и емитујући са разгласа повик ”Одупри се”.

Активисти су у 10 аутомобила направили 15 кругова возећи лагано улицама око зграде Скупштине Црне Горе, резиденције предсједника државе, зграде Владе и Специјалног државног тужилаштва, трубећи и извикујући пароле преко мегафона.

Узвикиване су пароле против прдсједника Црне Горе Мила Ђукановића, које се иначе могу чути на протестима у организацији покрета „Одупри се“ као и: „Ми смо држава“, „“Улица Слободе“, „Одлази Катнићу“ и сл.

Јуче су из организационог одбора „Одупри се“  нашем порталу саопштили су да су у току интензивне припреме за најављене ненасилне акције, те да ће јавност врло брзо бити упозната са свим детаљима.

Подсјећамо, осми грађански протест под слоганом „Одупри се – 97.000“ одржан је у 6. априла на платоу испред Скупштине у Подгорици, а на скупу је саопштено да ће се кренути у ненасилни отпор према режиму.

Организатори су најавили да ће од наредне седмице организовати ненасилне акције у свим градовима у Црној Гори да би, како су казали, блокирали систем и присилили власт да прихвати њихове захтјеве.

Свакодневне акције ненасилног отпора, најавили су тада из покрета Одупри се, дешаваће се координирано у свим градовима.

Izvor: In4s.net

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.