Категорије
Друштво

Donacije za narodnu kuhinju

NA TRGU VLADIMIRA I KOSARE U TOKU FESTIVAL „BARSKE PROLJEĆNE RADOSTI”

BAR – Na gradskom trgu u Baru u toku je festival „Barske proljećne radosti”, koji se prvi put organizuje u ovom gradu, uoči Uskrsa i Vaskrsa, a trajaće do 26. aprila. Festival organizuju tri NVO, „Žene Bara velikog srca”, „Edukativni centar Bara” i DES „Scena”, uz podršku TO Bar, Kulturnog centra, Štamparije „CDM”, Društva maslinara i Kluba mladih volontera „Klupko”.

Novac od prodaje suvenira i drugih rukotvorina namijenjen je finansiranju narodne kuhinje, a kruna festivala biće prodajna izložba slika, od koje će prihod, takođe, biti doniran narodnoj kuhinji.

Ljiljana Vujović iz NVU „Žene Bara kuvaju srcem”, ističe da su organizatori htjeli da „grad osjeti praznični duh”.

– Želimo da se gradu da neka malo radosnija atmosfera u danima ispred Uskrsa i Vaskrsa, da djeci priuštimo nešto što je u svim gradovima, čak i u okruženju, u našoj neposrednoj blizini i svijetu uopšte, potpuno normalno, da se ta praznična atmosfera osjeća. Naravno, kod nas je to u mnogo manjem obimu, ali to je prvi korak ka nečem novom. Nastojali smo da se na festivalu okupe sve škole, svi vrtići, svi činioci koji mogu doprinijeti da se djeca druže, da se upoznaju, da grad i stanovnici osjete neku radost. Ta ideja živi još od prošle godine – kazala je Ljiljana Vujović i dodala da sve što se nalazi na bazarima u okviru festivala „Barske proljećne radosti”, upravo se prodaje i izloženo je na gradskom trgu, iz želje da se pomogne narodnoj kuhinji i njenim korisnicima.

– Sve što se proda biće uloženo u rad narodne kuhinje kakao bismo svim srcem pomogli našim sugrađanima koji su u teškoj materijalnoj situaciji i ponekad i bez jednog pristojnog obroka – istakla je Vujović.

Izvor: dan.co.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.