Категорије
Друштво

Protest majki: Nemojte da govorimo crna opozicija, neka bude hrabra opozicija

„Džemal Perović je uspio što niko dosad nije – da vas ujedini. Nadam se da će tako i ostati. Građanima su potrebne promjene“, kazala je jedna od učesnica protesta Milosava Radulović

Blokirajući saobraćaj na raskrsnici kod zgrade Crnogorskog telekoma u Moskovskoj ulici, te uobičajenom protestnom šetnjom, u Podgorici je danas održan 36. protest majki korisnica naknada za troje i više djece.

Tokom dvadesetominutog prekida saobraćaja, policija je preusmjeravala vozila da se kreću drugim ulicama, što jedino nije bilo moguće za autobus „četvorke“, čiji je vozač vožnju mogao da nastavi tek po završenoj blokadi.

Još jedno okupljanje korisnica naknada, podržali su predstavnici opozicije, među kojima Demokratski front (DF) Demokratska Crna Gora, Građanski pokret URA, Demos, Socijalistička narodna partija (SNP) i Radnička partija, kao i više članova i organizatori građanskog protesta „Odupri se – 97.000“, te organizatori protesta „Do slobode“, iza kojeg stoji Duško Knežević.

Protest majki i danas je podržala Ljupka Kovačević iz organizacije „Anima“.

U izdanju te NVO, nedavno je objavljena i knjiga „Glas sa pločnika“, u kojoj je dokumentovana borba majki sa troje i više djece protiv ukidanja ostvarenog prava u periodu od decembra, 2016. do maja prošle godine.

Izvor: vijesti.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.