Категорије
СНП

Dragoslav Šćekić, potpredsjednik SNP CG

POTREBNA NAM JE DRŽAVA OBIČNIH LJUDI, A NE POLITIČKE ELITE

U trenucima kada su konačno propali i poslednji pokušaji da se Socijalistička narodna partija marginalizuje ili ugasi, obično se pojave takozvani nezavisni analitičari, koji sa tobožnjom zebnjom i nevjericom zapitkuju šta je cilj poslednjih opozicionih okupljanja u kojima naša partija daje i davaće svoj nemjerljiv doprinos. I kako to obično biva, govorka se o cenzusu i usput se pominju priče na nacionalnim principima.

SNP od svog postojanja ima jedan cilj, a to je da mijenjamo život u Crnoj Gori i da omogućimo ljudima da pristojno žive od svog rada. I u tom pravcu smo spremni, sa svim iskrenim opozicionarima, da skupa mijenjamo nešto u ovoj državi. Oni koji dobro poznaju prilike u Crnoj Gori znaju da SNP iz dana u dan bilježi sve veći rast i da sva poznata i uradjena istraživanja pokazuju to.

Prema tome, nemoj cenzus da vas opterećuje. Uostalom, vanredni izbori pokazaće i to. Ali ne možemo da se ne zapitamo, do kada će ti i takvi bazirati svoje gledište na režimskoj volji i ćutke gledati kako ovaj režim vodi našu državu u sve veće gubitke i propast. Umjesto toga, svojom energijom bi mogli doprinijeti da se konačno promijeni vlast. I upravo u toj novoj energiji mi vidimo šansu za promjenama.

I gradjani su na masovnim protestima pokazali da ne žele više mirno da posmatraju “ozakonjenu pljačku” naših građana. Kako drugačije nazvati sve one nove namete, poskupljenja struje, goriva, selektivne stečajeve u pojedinim preduzećima, uz prateći kriminal i korupciju, koji se pominju u svim evropskim izvještajima.

Program SNP-a se bazira na razvijenoj ekonomiji, u kojoj će investicije biti podjednako raspoređene, kako na primorju i Podgorici, tako i Bijelom Polju, Beranama i Rožajama, jer ne želimo da naša država nekom bude majka, a nekom maćeha.

I zato smo jako zabrinuti odlivom mladih kadrova, posebno sa sjevera Crne Gore. I danas izražavam svoju otvorenu zabrinutost da će sledeći popis pokazati poraznu činjenicu odlaska naše omladine u potrazi za boljim životom. Uradićemo sve da razvijemo i obnovimo privredu i spriječimo njihov dalji odlazak, jer mladi su najveće bogatstvo jedne države. Izbori u Beranama su pokazali da novac, moć i kupovina glasova ne mogu više da utiču na konačan rezultat izbora, već isključivo kvalitet, želja za boljitkom i dobar politički program.

Dok se vlast uzda u vladavinu prava, reformu pravosuđa i puna su joj usta Evropske unije, našu državu potresaju afere kupovine glasova “Snimak”, “Koverta”, a najveći funkcioneri DPS-a postaju vođe kriminalnih organizacija. Sve ovo ukazuje na činjenicu da Evropa režimu nikada nije bila cilj, već isključivo puko ostajanje na vlasti u udobnim foteljama, po svaku cijenu.

Socijalistička narodna partija vjeruje da naši građani zaslužuju da budu dio evropske priče, ali kroz usvajanje evropskih standarda i demokratizaciju društva. Uvjeravam vas da će SNP neizostavno biti dio tog evropskog puta.

SNP je uvijek težila što većem opozicionom jedinstvu. Sarađivaćemo u tom pravcu sa svim partijma koje odluče da zajedno sa nama, mijenjaju Crnu Goru. Nama je potrebna država običnih ljudi, a ne političke elite. Čvrsto vjerujem da ćemo poslije narednih izbora obezbijediti promjene u Crnoj Gori.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.