Категорије
Култура

KIC POP hor opet oduševio publiku

Ni jaka kiša nije spriječila KIC POP HOR i nekoliko desetina građana da sinoć na Trgu nezavisnosti uživaju zajedno pjevajući repertoar iz serijala „Bez dileme – antifašizam“, na prvom Podgoričkom proljećnom pazaru.

Naprotiv, ritam kiše bio je „6.igrač’“ koji je pojačavao i onako jake emocije koje izazivaju partizanske i antifašističke pjesme koje je podgorički KIC POP hor sinoć pjevao 14. put, a povodom Dana pobjede nad fašizmom i Dana Evrope.
Smjenjivale su se dobro poznate: „Druže Tito mi ti se kunemo”, “Crveni makovi”, “Po šumama i gorama” , “Kaćuša”, “Mlada partizanka”, “Hej vojnici, vazduhoplovci”, a publika je čak i zaigrala.

Menadžerica hora Snežana Burzan izjavila je da su svi članovi hora bili veoma nadahnuti, jer nastupaju u ovakvom ambijentu, pod kišom, i upravo su željeli odlučnim pjevanjem da joj, poput nekadašnjih boraca i partizanki, prkose!

Dirigent hora Saša Barjaktarović izjavio je da ga raduje podrška i Glavnog grada i organizatora Proljećnog pazara, a jos više brojnih građana koji su sa djecom bili na Trgu nezavisnosti da podrže KIC POP hor i da zajedno slavimo ovaj slavni datum.

Hor je nastupio uz nezaobilazne goste: članove orkestra Počasne garde Vojske Crne Gore sa dirigentom Milom Belevićem, solistkinje Renatu Perazić i Andrijanu Božović, članove dječjeg hora Umjetničke škole za muziku i balet ”Vasa Pavić”, balerina iz te srednje baletske škole, kao i iz trupe Allegro, ali i folkloraša ansambla KIC-a “Budo Tomović”.

Od 29. novembra 2017. kada je organizovan prvi koncert „Bez dileme – antifašizam“ do sada je održano 14 koncerata, i za svaki je vladalo nezapamćeno interesovanje, a osim nekoliko veličanstvenih koncerata u Podgorici, koncerti su održani i u Kotoru, Nikšiću, Danilovgradu, Tivtu, Herceg Novom. Zaista nezaboravnim se smatra antifašistički koncert koji je održan prošle godine, 8.maja, pred više hiljada građana ispred Skupštine Crne Gore.

Njegujući antifašistički duh, hor je snimio i prvi spot za pjesmu ”BILEĆANKA” koji je promovisan prošlog 29. novembra i izazvao sjajne komentare i pohvale širom regiona, a ne zaboravimo da je Savez udruženja boraca NOR-a i antifašista Crne Gore nagradio prošle godine KIC pop hor visokom Poveljom za zasluge u razvoju i unaprjeđenju antifašizma.

Izvor: cdm.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.