Категорије
Друштво

BUDVA: Od ponedjeljka naplata izletničke takse

Budva će od sljedećeg ponedjeljka 20. maja uvesti naplatu izletničke takse za Stari grad po cijeni od jedan euro, saopšteno je iz Turističke organizacije Budva.

Turistička organizacija opštine Budva će, shodno odluci Vlade Crne Gore i odluci Skupštine opštine Budva, započeti sa naplatom izletničke takse.

Planirano je da se naplata izletničke takse vrši u novom informativno-turističkom punktu koji će biti izgrađen pored dječijeg vrtića “Ljubica Jovanović Maše”, odnosno, preko puta kafea “Perla”. U toku je izrada glavnog projekta, tako da će do njegove realizacije i završetka radova, naplata biti organizovana u informativno-turističkom punktu u Starom gradu Budva, na adresi Njegoševa broj 28.

Izletnička taksa naplaćivaće se svakom posjetiocu/turisti koji u okviru organizovanih grupa posjećuju turistički lokalitet Stari grad Budva u iznosu od jedan euro tokom cijele godine.
Izletničku taksu ne plaćaju djeca do 12 godina, lica sa teškim smetnjama, učesnici školskih ekskurzija, strani državljani koji su po međunarodnim konvencijama oslobođeni plaćanja taksi i koji organizovano, preko zvaničnih humanitarnih organizacija, dolaze radi pružanja humanitarne pomoći i gosti smješteni u turističkim kapacitetima koji se nalaze na teritoriji opštine Budva, koji su već platili boravišnu taksu.

Izvor: RTV Budva

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.