Категорије
СНП

Slađana Kaluđerović, predsjednica Odbora SNP Golubovci

DRŽAVNOJ I PODGORIČKOJ VLASTI JE ZETA UVIJEK ZADNJA RUPA NA SVIRALI

Kad se pokrene pitanje izgradnje i rekonstrukcije putne infrastrukture, zetskim vlastodršcima su puna usta hvaljenja zaobilaznicom, iako, nažalost, Zećani imaju najmanje koristi od te saobraćajnice.

Naime, dok stignu do zaobilaznice, Zećani i dan danas prolaze kroz ruinirane ulice širom Zete, koje su u kišovitim periodima poplavljene, odnosno gotovo neprohodne.

U tim danima, ulicama ne mogu proći čak ni pješaci, što predstavlja poseban problem za našu djecu koja idu u osnovnu školu, kao i za učenike koji moraju proći bukvalno kroz prava mala jezera, kako bi stigli do autobuske stanice, a naravno i za nas odrasle, koji idemo na posao ili prosto moramo poći do prodavnice za namirnice. Vozači su takođe u problemima, budući da loši putevi uništavaju njihove automobile.

Nažalost, nije to jedini problem, već se, po uobičajenoj proceduri, prilikom rekonstrukcije ulica razmišlja o političkoj pripadnosti stanovnika, a uoči izbora se pristupa krpljenju rupa gdje se napravi procjena da će to donijeti političku korist.

Tako su putevi koji vode ka kućama DPS funkcionera na zavidnom nivou, dok je većina ostalih “ukrašena’’ rupama ili krpljavinama.

Takvo stanje ne čudi s obzirom na to da je državnoj i podgoričkoj vlasti Zeta uvijek bila zadnja rupa na svirali, jer su funkcioneri naše Opštine prihvatali takav odnos čuvajući, prije svega, fotelje, privilegije i stavljajući koverte u džepove.

U čuvanju svojih interesa su definitivno neprevaziđeni, nadmašili su depeesovce iz cijele Crne Gore, ali zato kad je u pitanju interes ljudi koje bi trebalo da predstavljaju, manji su od makovog zrna.

Izvor: dan.co.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.