Категорије
СНП

Bogdan Božović, odbornik SNP-a

O ODLUCI DA SE OPOZICIONIM ODBORNICIMA NE ISPLATI ODBORNIČKA NAKNADA

Vlast u Podgorici pribjegla je nesvakidašnjoj metodi disciplinovanja opozicionih odbornika, tako što im je uskratila mjesečnu odborničku nadoknadu, uz obrazloženje da to čini jer su bojkotovali prošlu sjednicu gradskog parlamenta, ocijenio je Bogdan Božović, odbornik SNP-a.
– To ništa ne bi bilo čudno da se ovo ne dešava prvi put u istoriji lokalnog parlamentarizma u Crnoj Gori – kaže Božović.
On navodi da se na ovaj način vlast obračunava sa „neposlušnom” opozicijom, koja je bojkotovala prošlu sjednicu u znak solidarnosti sa buntom koji je zahvatio cijelu Crnu Goru.
–Vlast je ovlastila Veselina Vukčevića, sekretara Skupštine Glavnog grada, da pojasni opozicionim odbornicima zašto su se odlučili na taj korak, čime je dokazao da je samo puki izvršilac naređenja viših instanci u gradskoj vlasti. Ironično je i gotovo neumjesno da gradska vlast poziva opoziciju na odgovoran odnos prema građanima. Pozivaju nas oni koji su uz pomoć ko zna koliko koverti pobjeđivali na izborima i opstajali na vlasti. Kroz aferu „Koverta” najbolje se vidi njihov odnos prema građanima, u kojem se oni tretiraju kao ljudi čije se mišljenje to jeste stav, može kupiti za određenu svotu novca. Odlukom o bojkotu sjednice gradskog parlamenta, na kojoj se raspravljalo o radu gradonačelnika, odbornici opozicije nisu dozvolili da se još više uruši, ionako, poljuljani dignitet Skupštine – poručio je Božović.
N.S.

Izvor: dan.co.me


Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.