Категорије
Друштво

Budvanima će se ubuduće suditi na Cetinju, Mojkovčanima u Kolašinu

Građani Budve ubuduće će sudsku zaštitu tražiti pred Osnovnim sudom u Cetinju, a Mojkovčani pred Osnovnim sudom u Kolašinu.

To je predviđeno Nacrtom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sudovima koji je Ministarstvo pravde dalo na javnu raspravu.

Do sada se za krivična djela počinjena na teritoriji Budva, i za ostale vrste sporova iz nadležnosti osnovnog suda, sudilo pred Osnovnim sudom u Kotoru, a za krivična djela počinjena na teritoriji Mojkovca i za ostale vrste sporova pred Osnovnim sudom u Kotoru.

Kako je iz ministarstva objašnjeno, predlaže se izmjena mjesne nadležnosti Osnovnog suda u Kolašinu i Osnovnog suda u Cetinju.

„U cilju realizacije mjere iz Srednjoročnog plana racionalizacije pravosudne mreže 2017-2019, predlaže se da Osnovni sud u Kolašinu bude nadležan i za teritoriju Opštine Mojkovac (za koju je prema važećem zakonu nadležan Osnovni sud u Bijelom Polju), a nadležnost Osnovnog suda u Cetinju pored Prijestonice Cetinje proširiće se na teritoriju Opštine Budva (za koju je do sada bio nadležan Osnovni sud u Kotoru)“, navodi se u obrazloženju.

Za sprovođenje ovog zakona, kako se navodi, nije potrebno obezbijediti dodatna sredstva u budžetu Crne Gore.

Izvor: fosmedia.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.