Категорије
СНП

Saopštenje za javnost OO SNP Kolašin

KOLAŠINSKA VLAST NIJE ISPUNILA NIJEDNO PREDIZBORNO OBEĆANJE

Trenutna vladajuća koalicija na čelu sa DPS-om u Kolašinu, nije ispunila nijedno obećanje za godinu dana od lokalnih izbora.

Svi smo svjedoci katastrofalnog stanja gradskih saobraćajnica, sa kojima Kolašin treba da dočeka ljetnju turističku sezonu. Situacija je jednako loša kada su u pitanju seoski putevi. Takva situacija savršeno oslikava ozbiljnost lokalne samouprave i njihovu sposobnost da riješe jedno od elementarnih pitanja od krucijalnog značaja za Kolašin i Kolašince. Nego, lokalnim čelnicima je bitnije trošenje više stotina hiljada eura godišnje za uhljebljavanje političkih sledbenika, nego dovođenje putne infrastrukture u stanje pristojnosti.

Kolašin još uvijek nema ni autobusku stanicu, pa čak i većina autoprevoznika ne ulazi u grad, već putnici čekaju prevoz na magistrali, kod nekadašnjeg motela, čije je trenutno stanje takođe odraz domaćinske politike DPS-a. Kako stvari stoje, Kolašin će i dalje biti jedan od rijetkih gradova u 21. vijeku, kao i jedini u Crnoj Gori, koji nema autobusku stanicu.

Koliko su u DPS-u socijalisti, potvrdili su i u Kolašinu, gdje su, gle čuda, duplirali iznos za davanje jednokratnih socijalnih pomoći. Sudeći po navikama DPS-a, u pitanju je nova zloupotreba, a ne briga o najugroženijim sugrađanima.

Riječ nisu održali ni kada je u pitanju planina Sinjajevina, gdje su mimo volje mještana dali saglasnost za pravljenje vojnog poligona. Da li će im to poći za rukom, odlučiće narod.

Jedina investicija u našoj opštini za godinu dana, bila pomoć je azilu za nezbrinute životinje u iznosu od 1.000eura.

Dok građanima Kolašina ovih godinu dana nisu cvjetale ruže, ljudi iz vlasti su se bavili novim manipulacijama na svim nivoima. Dug opštine raste iz dana u dan, a suma od 11 miliona eura, koliko su za vrijeme prethodne vladavine ostavili duga, biće minorna cifra u odnosu na onu koju ćemo zateći kada uskoro, nadamo se i zauvijek, DPS napusti kormilo opštine Kolašin.

Sudeći po njihovim postupcima, kako su počeli mandat, tako će ga i završiti – neslavno.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.