Категорије
Друштво

ШЋЕКИЋ ПОРУЧИО УЧЕНИЦИМА: „ВАШИ УСПЈЕСИ НЕЋЕ И НЕ СМИЈУ БИТИ НЕЗАПАЖЕНИ“

„Ви сте понос овог града, и прилика је да и данас, са овог мјеста поновим јасан и недвосмислен став ове локалне управе да ћете и убудуће имати подршку Општине Беране“, истакао је предсједник општине Драгослав Шћекић на свечаности поводом додјеле општинских награда и признања за око 170 најбољих ученика основних и средњих школа.   

Општина Беране је, у сарадњи са школама, пету годину заредом организовала свечану додјелу награда и признања за око 170 најуспјешнијих ученика основних и средњих школа са подручја наше општине за школску 2018/19. годину.

На свечаности у Центру за културу су, овом приликом, награђено је десет ђака генерације, 140 добитника дипломе Луча, затим тринаест ученика који су остварили запажене резултате на такмичењима знања у земљи и иностранству, укључујући и најбоље из Школе за основно музичко образовање у Беранама.

tekst

Овај дан, како је казао предсједник општине Драгослав Шћекић, представља један од најљепших како за Беранке и Беранце, тако и за ову локалну самоуправу.

„Сваки предсједник посебно чека овакве и сличне тренутке. Промоција вашег знања је чврста потврда да је будућност овога града и наше државе у сигурним рукама. Све ове силне петице, награде, пехари, дипломе шаљу поруке успјеха, љепоте и памети, која је дио Вас, а ми данас с осјећањем посебног поноса истичемо то“, навео је.

Предсједник је поручио ученицима да су изабрали најљепши пут промоције, јер се знањем на најбољи начин доказује све оно што носе са собом и у себи.

„Сигуран сам да сте свјесни својих квалитета и вриједности, али сам исто тако сигуран да знате да су у укупном мозаику ваших успјеха велику улогу одиграли ваши родитељи и породица са једне стране, и ваши предавачи, професори, односно васпитна установа са друге стране. То је још један доказ да се заједничким напорима постижу највреднија дјела“, казао је предсједник, искористивши прилику да и њима упути ријечи захвалности.

Ми ћемо, рекао је потом предсједник, са своје стране, и даље повлачити потезе, који ће и вама и осталој нашој дјеци, олакшати пут ка успјеху.

„У оквиру својих могућности пратићемо и подржати сваки ваш будући успјех, уз нашу огромну жељу да ваше неспорно знање, ваше будуће дипломе, валоризујете у нашем граду“, нагласио је и наставио:

 „Сада већ традиционална додјела бесплатних уџбеника за ученике основних школа, додјела годишњих стипендија за студенте таленте и остали видови подршке свим нашим васпитно – образовним установама биће и даље у врху наших приоритета, јер смо сигурни да је образовање темељ и основа развоја сваког модерног друштва“, подвукао је предсједник општине.

Предсједник се посебно обратио матурантима ријечима: „Позивам вас да своја будућа знања искористите за напредак наших Берана“

„Дозволите ми да се посебно обратим нашим драгим матурантима, који су широм отворили своја животна врата. Као што сте блистали вашим знањем током школовања, Вашом љепотом током полуматурске и матурске вечери, желим Вам од свег срца да, скупа са онима који су вам помогли да корачате стазом успјеха, одаберете ваш даљи животни пут, који ће умногоме опредијелити и ваше будуће професионалне ангажмане. И, наравно, не заборавите оне који су све вријеме били уз вас и са вама. И позивам вас, да своја неспорна будућа знања валоризујете управо овдје, у свом граду, гдје сте и направили почетне животне кораке и побједе“, казао је први човјек наше општине.

На крају је предсједник поручио ученицима да овакви и слични дани буду и убудуће саставни дио њихових живота.

„Ваши успјеси постају водиља будућим генерацијама. Поставили сте неке нове границе у достизању вриједности који не могу оставити равнодушним ни локалну управу, ни државу, ни друштво у цјелини. А ове награде данас су само симболичан знак пажње и порука локалне управе да вам се истински дивимо“, казао је предсједник, позовавши их уједно да појединачна достигнућа и успјехе усмјере ка општем добру.

Осим предсједника општине, награде ученицима су уручили предсједник СО Беране Новица Обрадовић, потпредсједници Раде и Кљајић и Марко Лалевић, секретарка за општу управу и друштвене дјелатности Данијела – Данка Марковић,као и директорица Полимског музеја, Виолета Фолић.

Директор гимназије „Панто Малишић“, Сретен Лутовац, обратио се у име колектива школа, поздрављајући најбоље ученике основних и средњих школа.

„Свечаност коју већ неколико година Општина Беране организује крајем наставне године за ученике, потврђује да и локална управа посебно акцентује рад и резултате које остварују образовне установе, односно ученици као њихови најбољи репрзенти“, казао је директор, подсјетивши да су наставници, ти који су уложили посебан труд усмјеравајући талентоване ученике, што је у значајној мјери допринијело остваривању натпројечних резултата.

„И зато, било би лијепо уколико би већ наредне године , на овом мјесту, поред награђених ученика видјели и награђене наставнике“, подвукао је Лутовац.

Све награде и признања која сте освојили, поручио је директор ученицима, имају посебан сјај.

„Моја жеља је да не дозволите да само сјај признања буде оно чиме ћете настојати да плијените у будућности, већ вам поручујемда будте усмјерени ка ономе што се налази у основих тих остварених резултата. А то су занња и вјештине, то су бројна стечена искуства у школском раду, кроз многе наставне и ваннаставне активности“, казао је он.

Локална управа је за добитнике дипломе Луча 1 из средњих школа, ђаке генерације и ученике који су постигли успјехе на такмичењима, обезбиједила новчане награде и књиге, док су остали добили књиге.

У умјетничком дијелу програма наступио је хор Музичке школе, под диригентском палицом професорице Иване Пантовић, а у клавирској пратњи, професорице Наталије Дјаченко и млади гитариста, Лазар Јокић.

Уручењу награда присуствовали су, поред ученика, директори основних и средњих школа са подручја општине, професори и наставници, одборници, директори јавних предузећа и институција и родитељи ученика.

Програм је водила Слађана Пипер, новинарка Радио Берана.Списак награђених ученикаПреузмиГовор предсједника општине Драгослава ШћекићаПреузми

tekst
tekst
tekst
tekst
tekst

Izvor: berane.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.