Категорије
СНП

Šćekić: DPS koči realizaciju kapitalnih programa u Beranama

Šćekić je na sjednici lokalnog parlamenta kao primjer naveo zgradu Univerzitetskog centra, za koju je kazao da je DPS oteo Opštini Berane i ustupio Ministarstvu prosvjete

Predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić optužio je lokalne funkcionere Demokratske partije socijalsita iz ovog grada da koče realizaciju kapitalnih projekata i da prave štetu svojim građanima.

On je na sjednici lokalnog parlamenta kao primjer naveo zgradu Univerzitetskog centra, za koju je kazao da je DPS oteo Opštini Berane i ustupio Ministarstvu prosvjete.

„Šta se onda desilo? Vaš privezak SD je vama oteo to rukovodeće mjesto i sada je Univerzitetski centar pretvoren u đački dom. To je zgrada koja vrijedi više miliona eura i trebalo je da bude sjedište univerzitetskih jedinica. Mi ćemo se zalagati da se u budućnosti, kroz neke buduće Vlade, vrati Opštini Berane“, rekao je Šćekić.

On je istakao i primjer kočenja izgradnje male hidrocentrale koju planira da gradi Opština Berane kroz svoje preduzeće Benergo.

„Znate šta nam rade četiri godine. Po pola godine čekamo na jedan papir koji bi trebalo da dobijemo za dan-dva. A kada dajete privatnicima dozvole za male hidrocentrale, tu ste vrlo ažurni“, rekao je Šćekić.

On je rekao da se zbog državnih opstrukcija važnih projekata koje iniciraju lokalni rukovodioci Demokratske partije socijalsita, gube stotine hiljada eura na državnom nivou.

Šćekić je pomenuo i odugovlačenje sa izgradnjom regionalnog puta Berane – Kolašin, sa tunelom Vranjak, ispod Bjelasice.

Predsjednik Opštinskog odbora DPS Bogdan Fatić je pozvao da se javno saopšti ime bilo kog funkcinera te partije koji koče projekte vezane za Berane.

„Ja takvog u našoj partiji ne znam. Lično se zalažem da se u Beranama realizuje što više projekata i da zadržimo mlade ljude da ne odlaze iz grada. Što se tiče Univrzitetskog centra, samo mi recite gdje ima još da je takav centar u posjedu lokalne samouprave“, kazao je Fatić.

On je optužio lokalne vlasti, kolaiciju Zdravo Berane koju čine SNP i DF, sa Demokratskom Crnom Gorom, da politički zapošljavaju svoje pristalice u Opštini i opštinskim preduzećima.

Predsjednik opštine je odgovorio da se mora dati šansa ljudima koji nikada nijesu imali prilike nigdje da rade, jer su bili politički nepodobni.

„Zamislite da demokratska patija socijalista nekom prigovara za političko zapošljavanje. Dvadeset i nešto godina oni diskriminišu ljude i onda izađu za govornicu i optuže nekoga za političko zapošljavanje. Mi ćemo nastaviti da dajemo šansu mladim ljudima, posebno sposobnim, da rade u Opštini i opštinskim preduzećima, ako ne mogu da se zapošljavaju u institucijama koje kontroliše DPS i njegovi mali sateliti“, kazao je Šćekić.

On je pokazao dokument koji govori da je zgrada Univerzitetskog centra pripadala Opštini Berane i da je Opštini izdata upotrebna dozvola, i zapitao kako je to preko noći prevedena u vlasništvo Ministarstva prosvjete.

O ovim pitanjima se raspraljalo kroz Izvještaj o radu predsjednika opštine, kao prvoj tački dvnevnog reda, koji ukupno ima preko dvadeset tačaka.

Ovo je prva sjednica lokalnog parlemnta u Beranaam u ovoj godini, ne računajući jednu vanrednu, koja je održana u međuvremenu, početkom aprila.

Izvor: vijesti.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.