Категорије
Друштво

Очишћен Јасиковац и уређен парк у центру града

Заједничком акцијом чишћења излетишта код спомен обиљежја на Јасиковцу и уређења градског парка у улици VII Црногорске, Општина Беране је обиљежла Свјетски дан заштите животне средине.

Општина Беране је и ове године, са још двадесет општина у Црној Гори, узела учешће у акцији обиљежавања Свјетског дана заштите животне средине. Иста је организована на иницијативу Заједнице општина и Министарства одрживог развоја и туризма.

„Поводом обиљежавања овог значајног датума, Општина је у сарадњи са радницима Комуналног предузећа и Службе заштите и спашавања, затим ученицима и њиховим професорима из три основне градске школе – „Вук Караџић“, „Радомир Митровић“ и „Вукашин Радуновић“, као и члановима невладине организације „Сјеверна Земља“, успјешно реализовала данашњу акцију чишћења Јасиковца и уређења једног од градских паркова“, казао је, овим поводом, Дарко Стојановић -координатор саме акције.

текст

Он је уједно поручио да се морамо сви одговорно понашати према животној средини и подсјетио на активности које спроводи локална управа претходних дана, а које имају за циљ да повећају свијест људи о угрожености исте.

текст

„Подсјетимо, да је у току велика акција Општине Беране, Комуналног предузећа и Агенције за изградњу и развој, а тиче се уређења нелегалних одлагалишта отпада дуж обилазнице – поред ријеке Лим.
Сходно томе, апелујемо још једном на грађане да не одлажу отпад на поменутим локацијама већ у контејнерима који су предвиђени за те намјене“, навео је Стојановић.

текст

Паралелно са општинким активностима, у двориштима средњих школа – Гимназија “Панто Малишић”, СМШ Др “Бранко Зоговић”, ССШ “Беране” и ССШ “Вукадин Вукадиновић”, одржане су мини акције и часови на отвореном посвећени еколошким темама.

текст
текст

Izvor: berane.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.