Категорије
Друштво

NA TJENTIŠTU OBILJEŽENO 76 GODINA OD BITKE NA SUTJESCI

Obilježavanju godišnjice slavne epopeje prisustvovali su poštovaoci partizanskog pokreta iz svih krajeva nekadašnje Jugoslavije

U Nacionalnom parku „Sutjeska” na Tjentištu danas je obilježeno 76 godina od Bitke na Sutjesci u kojoj je poginulo više od 7.000 boraca Narodnooslobodilačkog pokreta.

Tim povodom položeni su vijenci na partizansku Spomen-kosturnicu, gdje počivaju kosti 3.301 borca, dok je u podnožju spomenika u Dolini heroja na Tjentištu održan istorijski čas.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite i predsjednik Odbora Vlade Republike Srpske za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova Duško Milunović rekao je da je Bitka na Sutjesci bila jedna od najvećih bitaka do tada na ovim prostorima, ali i na prostorima čitave porobljene Evrope.

-Želimo da mladim generacijama prenesemo poruku o našoj antifašističkoj borbi, da istrajemo na našem antifašističkom opredjeljenju, da se takvo zlo nikada ne ponovi – rekao je Milunović.

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić podsjetio je da su partizani na Sutjesci izvojevali jednu od presudnih bitaka i tako pokazali koliko se voli i kako se brani sloboda.

Obilježavanju godišnjice slavne epopeje prisustvovali su poštovaoci partizanskog pokreta iz svih krajeva nekadašnje Jugoslavije.

Pukovnik u penziji Radivoje Zdravković, koji je na Tjentište došao sa Društvom vojnih penzionera iz Podgorice, kazao je da su došli, kao i svake godine, da se poklone slobodarskim žrtvama.

-Mladim pokoljenjima treba prenositi poruku i značaj ove bitke, da bi znali da cijene žrtve naših očeva – rekao je Zdravković.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.