Категорије
СНП

Miomir Vojinović, član predsjedništva SNP CG

SNP VJERUJE DA ĆE RAZUM POBIJEDITI
Socijalistička narodna partija bila je dio jučerašnjeg veličanstvenog skupa u Podgorici. Hiljade i hiljade vjernika su pokazali ono što je svima, osim režimu Đukanovića valjda kristalno vidljivo, a to je da vjerujući Srbi i Crnogorci priznaju kanonsku crkvu, našu Mitropoliju crnogorsko- primorsku sa svojim eparhijama.

Vjera je pobijedila politiku. Valjda je to od juče svima jasno. Po prvi put među hiljadama vjernika, niko nije pitao ko je Srbin, a ko Crnogorac, niti je bilo važno ko je koju partiju glasao. Svi kao jedan. Crkva je ispunila svoju svetu misiju, da sabira i spaja. Glas razuma je poslat, glas jedinstva i mira. Vjerujemo da je dovoljno.

Socijalistička narodna partija u potpunosti razumije brigu vjernika iz drugih država, jer naša crkva je jedna i nedjeljiva, kako u Beogradu, Podgorici, Bosni i Hercegovini, Makedoniji ili Hrvatskoj, tako i širom svijeta, svuda onamo gdje postoje korijeni srpske crkve. Isto onako kako smo zahvalni za brigu i solidarnost, isto tako uvjeravamo da ćemo odbraniti sve naše svetinje!!! Crna Gora je naša država, a najstarija eparhija sa svojim vjernicima sačuvala je crkvu na ovim prostorima i u mnogo težim vremenima, od ove trenutne dnevno- političke igre režimlija. Svima i u državi i van nje je više nego jasno ko i zašto nosi titulu Egzarha trona pećkog, i zašto je Sveti Vasilije baš pod Ostrogom!! Crkva je, uz pismo, jezik i lično dostojanstvo, jedino što nam je ostalo na ovim trusnim predjelima i u ovim turobnim balkanskim vremenima, jer je i ateistima jasno da ne postoji sila jača od vjerujućeg čovjeka.

SNP CG vjeruje da će razum pobijediti.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.