Категорије
СНП

Maja Pešić, predsjednica Asocijacije žena SNP CG

VRIJEME JE DA OTVORIMO OČI!

Trenutna situacija u Crnoj Gori je svakodnevica poslednje tri decenije. Trenutna situacija je povoljno tlo za odnarođenu režimsku politiku koja buja i raste kao korov i uvlači se u sve sfere života naših građana.

Ni dokazi, nepotizam, „koverte“, zakoni koji se kreiraju za malu grupu „povlaštenih“ ne pomažu u otvaranju vidika širokih narodnih masa, jer ne vide cvijeće od korova.

Trenutna situacija u Crnoj Gori je navika, rutina, građana Crne Gore koji su zaboravili šta znači zaposliti se jer imaš dobre reference, jer si sposoban, jer zaslužuješ…

Građani su zaboravili šta znače poštovanje zakona i Ustavom zagarantovana lična prava i slobode. Isti Ustav štiti prava „svih“ crnogorskih državljana i navodi da su vjerske zajednice odvojene od države. U zbilji, poštuju se prava „zaslužnih“, a vodi se široka politika zapošljavanja podobnih i usvajanje zakona koji krše slobodu i prava i otimaju svetinje i grobove naših predaka.

Toliko dugo traje ova „trenutna situacija“ da je prešla u psihološki momenat – nasilje kada žrtva prihvata situaciju i stanje u kome se nalazi. I diplomatija i savjetnici kojima plaćamo iz svog džepa „tričavih“ par hiljada eura zarade, službene stanove, avionske udobne letove i sijaset privilegija koje sobom nosi diplomatski život, na veliku žalost, nas predstavljaju u demokratskom svijetu. Sa žaljenjem i strahom možemo samo da se zapitamo koliko predstavnika ambasada i diplomata ima po svijetu koji bi da pale svetinje i da se dodvore, a da za to ne snose posljedice.

Trenutna situacija u Crnoj Gori nije „skretanje sa teme“, ovo je skretanje s puta i ćorsokak. Nadajmo se da će se kolektivna svijest napokon probuditi, da ćemo uzeti stvar u svoje ruke, da ćemo naći pravi put bez slijepih vođa za kojima nećemo i mi skakati u provaliju. Na ivici smo. Vrijeme je da otvorimo oči.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.