Категорије
Актуелно

АПСУРД: Влада Црне Горе тражи од Цркве да докаже имовину, а нема податке о својој

Да апсурд буде још већи Влада Црне Горе је усвојила Предлог закона о вјерским заједницама, који предвиђа да оне морају да докажу власништво над својом имовином

Ни десет година од усвајања закона, Црна Гора нема регистар државне имовине, односно свеобухватне податке са којим непокретностима располаже и која је њихова вриједност.

Да апсурд буде још већи Влада Црне Горе је усвојила Предлог закона о вјерским заједницама, који предвиђа да оне морају да докажу власништво над својом имовином.

То у пракси значи да Влада Црне Горе не посједује евиденцију државне имовине системски, али зато о других тражи да имају уредну документацију.

Подсјећемо, парламент је 2009. године усвојио Закон о државној имовини којим је дефинисано да су органи и јавне службе у власништву државе, као и општина, дужни да направе попис, процјену и евидентирање непокретних ствари које су у њиховом власништву и у року од годину доставе податке Управи за имовину.

Управа је била дужна да успостави јединствену евиденцију непокретних ствари из државне имовине у року од 90 дана након што им се подаци доставе.

Izvor: in4s.net

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.