Категорије
Друштво

Najveći ulov imale šarandžije iz Plužina

NA OBALAMA OSUNČANOG BOROVIČKOG JEZERA ODRŽANO PRVO KOLO ŠARANSKE LIGE CRNE GORE ZA SEZONU 2019

Sportsko-ribolovni klub „Lipljen” iz Pljevalja je od 21. do 23. juna bio domaćin ovogodišnje Šaranske lige Crne Gore, koja se drugu godinu zaredom održava u organizacji Saveza sportskih ribolovnih organizacija Crne Gore, a u saradnji sa ministarstvima sporta i poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore. Na obalama osunčanog Borovičkog jezera održano je prvo kolo. Crnogorska šaranska liga okuplja naše najbolje šarandžije – takmičare. Po toplom i sparnom vremenu domaćini su se maksimalno potrudili da sve protekne u najboljem redu i u skladu sa propozicijama.

Mevludin Meko Kečević, predsjednik takmičarske komisije SSROCG u disciplini lov šarana, je istakao da je ovo izuzetan događaj, koji je okupio iskrene ljubitelje šaranskog ribolova iz devet klubova članica SSROCG. Ribolovci iz gotovo svih djelova Crne Gore, 48 časova su se nadmetali u lovu. Ovogodišnje takmičenje brojnije je od predhodnog za nekoliko klubova, pa su se stekli svi uslovi da se takmičenje održi u sektorima „A” i „B”.

U dijelu koji je predviđen sektoru „A”, riba je bilo znatno neaktivnija u odnosu na „B”.

U ovom sektoru nastupilo je pet takmičarskih klubova, a ekipa SRK „Plavsko jezero” – Plav: u sastavu Vuk Drecun, Živko Jovanović, Baćko Perović, ostvarili su jedini upis ulova od svih ekipa koje su se takmičile u sektoru „A” i osvojili 19,905 bodova.

Takmičari SRFFK „Budućnost” – Podgorica: Petar Vučković i Aleksandar Stanić, SRK „Lim” Andrijevica: Luka Dubretić i Vesko Rončević; SRK „Vodene lisice CG”: Marko Brajović, Rade Đurović i SRK „Komarnica” – Šavnik: Milo Raosavović, Aleksandar Nikolić i Miloš Radonjić nisu ostvarili ulove i dobili su po tri boda.

U sektoru „B” nastupila su četiri sportsko-ribolovna kluba, a takmičari SRK „Bajo Pivljanin” – Plužine, u sastavu: Dražen Joković, Nikola Joković i Mladen Đokić ostvarili su najbolji rezultat sektora „B” i osvojili su 37,120 bodova. Ujedno to je ekipa koja je ostvarila i najveći ribolovni ulov prvog kola ŠLCG.

Takmičari SRK „Sinjavac” – Bijelo Polje, u sastavu: Denis Lazarević i Violeta Lazarević, ostvarila je rezultat od 21,970 bodova; SRK „Lipljen” – Pljevlja: Adin Durutlić, Branko Gogić, Mevludin Meko Kečević ostvarili su 17,845 bodova. Takmičari SRK „Nikšić”: Perko Tomašević i Sava Nikolić ostvarili su rezultat od 15,630 bodova.

Suđenje je vodio glavni sudija Mevludin Meko Kečević uz pomoć sudija Dragutina Šestovića, Branka Gogića i Aleksandra Brajovića. Suđenje je bez ikakvih pritužbi proteklo u najboljem redu i u skladu sa svim FIPS-inim standardima.

Drugo kolo o ŠLCG održaće sredinom jula u Nikšiću na stazi Liverovićkog jezera. Šarandžije očekuju više sportske sreće i bogatiji ulov.

Izvor: dan.co.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.