Категорије
СНП

Lalošević i Radinović učestvovali na konferenciji povodom sedam godina crnogorskih pregovora sa EU

SNP APSOLUTNO POSVEĆENA EVROPSKOM PUTU CRNE GORE


Danas je u Podgorici, u hotelu „Centre Ville“, održana konferencija pod nazivom „Sedam godina crnogorskih pregovora sa EU“, u organizaciji Centra za građansko obrazovanje i Ministarstva javne uprave Crne Gore.

U ime Socijalističke narodne partije Crne Gore ovom događaju prisustvovali su Vasilije Lalošević i Marija Radinović.

Panelisti na konferenciji bili su: predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković, izvršna direktorica CGO-a Daliborka Uljarević, direktor kancelarije Friedrich Ebert fondacije u Beogradu dr Maks Brandle, šef delegacije EU u Crnoj Gori Aivo Orav, glavni pregovarač Vlade Crne Gore sa EU Aleksandar Drljević, članica Sudskog savjeta i sutkinja Upravnog suda Ana Perović-Vojinović, poslanici Slaven Radunović i Daliborka Pejović, i izvršna direktorica Centra za razvoj nevladinih organizacija Ana Novaković.

Na panelu su se čule brojne kritike na račun Vlade Crne Gore zbog dužine pregovaračkog procesa i velikog broja problema koji koče naš integracioni put.

Šef Medijskog centra SNP CG, Vasilije Lalošević, iskoristio je ovu priliku i podsjetio na period kada je on, kao poslanik Skupštine Crne Gore, bio član Nacionalnog savjeta za evropske integracije i kopredsjedavajući Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje. On je rekao da se tada proces evropskih integracija odlikovao mnogo većom otvorenošću i transparentnošću i upozorio da to nikako ne smije biti proces u kojem učestvuju elite, već proces u koji mora biti uključeno cijelo društvo.

Lalošević je takođe istakao da nije bila dobra odluka Vlade Crne Gore da ukine Ministarstvo za evropske integracije i da ove poslove delegira Kancelariji za evropske integracije, jer su u pitanju ozbiljni i odgovorni poslovi koji zahtijevaju poseban resor koji će se baviti samo njima .

SNP CG, kao i do sada, ostaje apsolutno posvećena evropskom putu Crne Gore jer EU vidi kao prirodno okruženje naše države i zajednicu u kojoj će naši građani ostvarivati svoja puna prava, školovati se, putovati, raditi i dostići bolji životni standard.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.