Категорије
Актуелно

Tužna vijest: Umro Momir Bulatović

Nekadašnji predsjednik Crne Gore i savezni premijer Momir Bulatović preminuo je danas u selu Raći, u Kučima.

Prema nezvaničnim informacijama, srčani udar je bio koban za Bulatovića.

Momir Bulatović je bio jedan od rijetkih doslednjih političara na ovim prostorima, koji se istinski borio za zajedništvo Srbije i Crne Gore. Bio je prvi izabrani, od naroda, predsjednik Crne Gore.

Bulatović je rođen 1956. godine u Beogradu, osnovnu školu i gimnaziju pohađao je u Zadru, u Hrvatskoj. Ekonomski fakultet je završio u Podgorici, gdje i magistrirao 1986. godine. Doktorsku disertaciju iz oblasti menadžmenta odbranio je na Evropskom univerzitetu u Beogradu 2006. godine. Na istom univerzitetu je izabran u zvanje redovnog profesora.

Objavio je više desetina naučnih i stručnih radova iz političke ekonomije i međunarodnih odnosa. Napisao je i više knjiga. Posljednja je Ekonomija i demokratija – držati glavu iznad (Podgorica, 2011).

U oblasti publicistike, autor je knjiga: Manje od igre – više od života (1991); Crna Gora – ekološka država (1996); Pravila ćutanja (2004) i Neizgovorena odbrana (2006).

Bio je predsjednik Predsjedništva SR Crne Gore od 1990. do 1992, predsjednik Republike Crne Gore od 1993. do 1998. i predsjednik Savezne vlade Savezne republike Jugoslavije od 1998. do 2000. godine.

Osnivač je DPS-a, SNP-a i NSS-a, a iz politike se povukao 2001.

Nakon bavljenja politikom posvetio se privatnom biznisu i stručnom usavršavanju.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.