Категорије
Култура

Najbolji Crnogorski rok bend – Akademia iz Bara, započela dvomjesečnu seriju svakodnevnih svirki

Nastupom u višegodišnjoj “ljetnoj bazi” – barskom kafiću “Azzuro” na nekoliko metara od mora – barska rock grupa “Akademia” započela je seriju svakodnevnih julsko-avgustovskih nastupa.

Tokom naredna dva mjeseca, i bukvalno svaki dan ove grupe je brižno isplaniran za koncerte u različitim formama, čime se nijedan bend u državi ne može pohvaliti. Kuriozitet su i čak tri nastupa na ovogodišnjem “Ljetu sa zvijezdama”.

Očigledno dugo iščekujući ljetnje svirke koje dozvoljavaju više slobode, “Akademci” su “prošarali” repertoar na koji su Barani navikli tokom zimskih mjeseci, prilagodivši ga mjestu i klijenteli. Tako je i sinoć dominirao snažan punokrvni rokerski zvuk koji je držao u dobrom raspoloženju stotinjak prisutnih – Gaju su uobičajeno prepuštene rock numere sa ex-YU prostora, Marija Brajović dobro pliva u uglavnom stranom (ženskom) repertoaru, a za sladokusce su ostavljene kompozicije na kojima zabljesne prof. Mladen Kovačević koji je sinoć imao ulogu vokala i svirača na usnoj harmonici i klavijaturama u pjesmi “Get Up, Stand Up“ Boba Marleya.

“Kao pravi barski lokalpatriotski bend, što svuda s ponosom ističemo, jer smo svi odrasli na ovim ulicama, sviraćemo čitavog ljeta u našim kafićima, u rock ili akustičnoj postavi na turneji koju smo simbolično nazvali ‘Igrajte, pi’te, veselite se’. Dogovoren je i nastup na festivalu ‘Ušće Fest’ u Bijelom Polju manifestaciji, zatim na ‘Tivat summer 2019’ sredinom avgusta, ali i onaj na legendarnom rock festivalu ‘Lake Fest’ u Nikšiću, uz, naravno, ‘Ljeto sa zvijezdama’”, kaže Božidar-Čiča Gagović, vođa rock benda “Akademia”.

Kuriozitet su tri nastupa Boža, Gaja, Marka, Koča, Ratka i Renate na ovogodišnjem “Ljetu sa zvijezdama“. Pod svojim imenom sviraju na barskom šetalištu 26. jula, zatim kao support-band Andree Demirović 2. avgusta, a kao “Katapult” prateći legendarnog Gulu 16. avgusta.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.