Категорије
Актуелно

SAČUVAJMO SINJAJEVINU!

Građanska inicijativa Sačuvajmo Sinjajevinu, u saradnji sa partnerskim organizacijama i građanima iz cijele Crne Gore, organizovaće protestno okupljanje u petak 12. jula (Petrovdan) na Savinim vodama na Sinjajevini. Protest se organizuje u znak protivljenja namjerama Ministarstva odbrane Crne Gore da se na prostoru planine Sinjajevine uspostavi vojni poligon.

Novi protest 12. jula će biti na prostoru koji bi direktno bio ugrožen i devastiran u slučaju uspostavljanja vojnog poligona. Obavještavamo građane da će osim oficijalnog dijela protesta 12. jula na Savinom jezeru moći da uživaju u prelijepoj prirodi. Organizovaćemo i šetnju do Jablanovog vrha, dok će zainteresovani biciklisti biti u prilici da uživaju u vožnji predlijepim i netaknutim predjelima planine za koju je Agencija za zaštitu prirode i životne sredine procijenila da zaslužuje status parka prirode. Biciklom se do Savinog jezera može doći sa više strana, a mi ćemo preporučiti stazu od sela Lipovo, preko katuna Potrk do Savinog jezera. Staza je zahtjevna za biciklizam, ali nije previše teška za eventualno pješačenje.

Na protestu će biti organizovano potpisivanje peticije kojom se traži proglašavanje Sinjajevine zaštićenim područjem i odustajanje od namjera da se na teritoriji te planine uspostavi vojni poligon.

Svi su dobrodošli!

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.