Категорије
СНП

Saopštenje za javnost OO SNP Budva

U JEKU TURISTIČKE SEZONE U METROPOLI TURIZMA NEMA SPECIJALISTE MEDICINE RADA
Opštinski odbor SNP Budva dobio je informaciju od JZU Dom zdravlja Budva da u njihovoj Službi medicine rada nema zaposlenog specijaliste medicine rada. Iz tog razloga na snazi je zabrana rada ove Službe od 31. maja ove godine.

Doktor medicine rada koji je pokrivao ovu poziciju nalazi se na specijalizaciji i njegov se povratak planira za januar 2021. godine.

Kako bi se prevazišao ovaj problem, JZU DZ Budva obratio se Ministarstvu zdravlja Crne Gore tražeći da se raspiše konkurs u cilju zapošljavanja specijalista medicine rada i na taj način omogućio nastavak rada Službe.
Odgovor Ministarstva zdravlja se još uvijek čeka.

Zaista je nevjerovatno da u jeku turističke sezone metropola turizma nema zaposlenog specijalistu i da zbog toga Služba medicine rada ne funkcionše već više od mjesec dana. Neprihvatljivo je i objašnjenje direktorice budvanskog Doma zdravlja da je na tržištu rada deficit ovog kadra.

Zbog neodgovornog odnosa Ministarstva zdravlja koje još uvijek nije našlo za shodno ni da odgovori na zahtjev Doma zdravlja Budva, Budvani su prinuđeni da za ljekarska uvjerenja idu u Bar i Kotor.

Ovo je još jedan eklatantan primjer maćehinskog odnosa državnih institucija prema jednoj od najperspektivnijih opština u Crnoj Gori koja treba da bude okosnica turističkog, privrednog i svakog drugog razvoja Crne Gore.

Nadamo se da ovakav odnos Ministarstva zdravlja Crne Gore nema veze sa činjenicom da su na vlasti u Budvi partije koje su opozicija na državnom nivou i da će se na zadovoljstvo svih građana ovo pitanje što prije riješiti.

SNP Budva traži odgovornost i ministra i nadležnih u Ministarstvu zbog nepreduzimanja bilo kakvih mjera da se ovaj problem prevaziđe.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.