Категорије
Друштво

Митрополит Амфилохије: Данас почињемо обнову Манастира Михољска Превлака

Данас да обећамо архистратигу Гаврилу и Михаилу, да од данас почињемо обнову ове светиње, казао је митрополит, на шта су присутни узвикнули, Амин! Ова светиња није само зато што је у њој уграђено камење, већ су хиљаде душа уграђене у ову светињу, и зато је ова светиња за нас значајна, а ови који су у Црној Гори задужени за културу, ваљда ће одобрити, јер је народ рекао своје, казао је владика

Да обећамо архистратигу Гаврилу и Михаилу, да од данас почињемо обнову ове Светиње, казао је митрополит црногорско-приморски Амфилохије на овогодишњем 26-том по реду Сабору Братства православне омладине Црне Горе.

Он је честитао славу Братству православне омладине, и казао да омладина су сви они, који су крштени у име Христово, младост њихова се обнавља као орловска, нијесу млади само они који су тјелесно млади, него они коју су подмлађени тијелом и крвљу Христовом.

„Тако су се овдје подмлађивала читава покољена, хиљаду осам стотина година, ово је 1800. сабрање, овдје у овој Светињи још од времена оног хришћанског мученика, чије смо мошти овдје пронашли, из III, IV вијека, па до данас сабирали смо се, и пјевана је пјесма Богу живоме на свим језицима свијета“, истакао је наш митрополит.

Митрополит Амфилохије данас на Сабору православне омладине

На овом мјесту кроз вјекове се сабирамо, крштавамо и подмлађујемо, и зато посебно данас честитамо нашој омладини Црне Горе, и све православној омладини, Сабор Светог Гаврила.

Данас да обећамо архистратиду Гаврилу и Михаилу, да од данас почињемо обнову ове светиње, казао је митрополит, на шта су присутни узвикнули, Амин! Ова светиња није само зато што је у њој уграђено камење, већ су хиљаде душа уграђене у ову светињу, и зато је ова светиња за нас значајна, а ови који су у Црној Гори задужени за културу, ваљда ће одобрити, јер је народ рекао своје, казао је владика.

Ова Светиња је на граници Истока и Запада, додао је митрополит Амфилохије.

Сабор као и сваке године до сада окупио је велики број младих људи из земље, региона, али и земаља широм свијета. Сабор је овог пута обогаћен Академијом за младе која је почела 23. јула трајаће све до 3. августа.

Сабор православне омладине на Михољској Превлаци

На бројним предавањима веома значајних предавача са богатим програмом и разноврсним темама, ове године је сабор окупио велики број младих који ће присуствовати квалитетном програму након службе коју је традиционално служио Митрополит са више архијереја и свештенством.

У реализацији овогодишњег Сабора учешће је узео и Михољски збор који се представио са својом пјевачком групом.

Izvor: in4s.net

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.