Категорије
Друштво

Посјета амбасадора НР Кине Општини Беране

У радној посјети Општини Беране данас је боравио амбасадор НР Кине Њ.Е г-дин Лиу Јин, који се састао са предсједником општине Беране, Драгославом Шћекићем, потпредсједником, Радем Кљајићем и шефицом кабинета, Дубравком Јованчевић.

Предсједник општине Драгослав Шћекић изразио је захвалност амбасадору НР Кине на посјети нашој општини и упознао га је са каректеристикама општине Беране и развојним плановима локалне управе, као и са повољностима које се нуде будућим инвеститорима кроз бизнис зону „Рудеш“. Такође је истакао да пројекат    аутопута  који изводи ЦРБС је вишеструко значајан како за сјевер Црне Горе, тако и за Општину Беране, јер добра инфраструктура ствара и отвара могућност за долазак инвенститора. Предсједник је исказао задовољство што су културни умјетници узели учешће на ликовној колонији у оквиру Беранског културног љета и очекује да ће културна сарадња резултирати сарадњом на економском пољу.

Амбасадор г-дин Лиу Јин се захвалио општини што су угостили кинеске умјетнике, који су промоција нашег пријатељства.

„Подржавам културну сарадњу, као и сарадњу у области образовања“, рекао је Јин.

Он је посебно истакао да сарадњу са кинеским градом Вуханом, треба оснажити и интензивирати, јер је Вухан је снажан историјски и економски град у Кини. Посебну задовољство је исказао што се предсједник похвално изразио за ЦРБС и њене раднике.

Амбасадор је додао да њихови туристи више иду на југ Црне Горе, због добре путне инфраструктуре и да изградњом аутопута, отвориће се и  сјевер, туристички потенцијали, национални паркови, и биће то нове  туристичке дестинације.

Предсједник Шћекић је у разговору са амбасадором позвао делегацију града Вухана да упозна туристичке потенцијале Берана, односно локалитете у циљу обнављање везе између ова два града, како би се одржале пријатељске везе. „За однос са Вуханом амбасада жели да помогне да се контакт поново успостави и да за сарадњу треба да постоји обастрана корист“, истакао је Лиу Јин.

 Амбасадор је позвао предсједника Драгослава Шћекића у посјети амбасади Кине у Подгорици и нагласио да се ове године навршава 70 година од оснивања НР Кине и да ће се поводом тога организовати низ догађаја и захвалио се на пријему и будућим сусретима.

Izvor: berane.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.