Категорије
Култура

Тандeр фест: Вече за памћење, упркос киши

Наступима регионалних звијезда хип хоп музике Николије, Римског и Короне и Фокса, синоћ је на беранском аеродрому  завршен  овогодишњи, шести по реду, Тандeр Фест (Thander Fest).

Упркос лошем времену, друго фестивалско вече привукло је око четири хиљаде посјетилаца који су, у сјајној атмосфери,   до раних јутарњих сати уживали у  „грмљавини доброг звука“.

Звијезда вечери, Николија, казала је да су њени утисци након концерта феноменални, спектакл је био на нивоу  а публика је, како је рекла,  била једна од најбољих.

“ Никад се није десило да се не појавим на сцени и не  испоштујем организатора и публику.  Упркос временским условима који су нас спријечили да одржимо концерт у петак вече, ноћас смо све надокнадили. Беранска публика је фантастична, људи су били весели и реаговали лијепо на наше пјесме”, нагласила је позната РнБ и хип хоп пјевачица.

Многобројним хитовима, међу којима су “Извини мама”, “Качкет доле”, “Гад”, “Бисер на штиклама”, и “Црни џип”, велику журку на Тандeр Фесту и ове године направили  су Римски & Корона.

„ Прошле године је било право „кидање“ а ни овај наступ није био „за бацити“. Упркос лошим временским условима људи су показали добру енергију и правили сјајну атмосферу“, казао је Римски.

Корона је похвалио организаторе фестивала и додао да су из године у годину све бољи.

„Фестивал је организацијски био бољи ове године. Увијек смо у Беранама братски дочекани од стране свих. Задовољни смо реакцијом публике. На Тандeр Фест-у смо учествовали и прошле године, када смо имали прилику да се увјеримо колико нас овдашња публика воли. Ове године су то само потврдили и били још бољи“, нагласио је Корона.

Бранко Кљаић, познатији као Фокс, који је отворио друго фестивалско вече, и коме се на сцени, током наступа, придружио гост вечери репер Суррил,  казао је да је опште познато да је Тандeр Фест најјачи фестивал на сјеверу Црне Горе.

„Наишао сам на велику љубав Беранаца према мојој музици. Чак и моји сарадници не знају моје прве пјесме , а овдје је публика рецитовала пјесме и стихове са почетка моје каријере, што је било невјероватно. Дуго нијесам био у неком граду, гдје људи познају мој старији рад и више ме воле због тога, него због онога што сада радим. Добро сам се провео, уживао сам, све је било феномално и током прве вечери фестивала када сам испратио наступе извођача електронске музике“, рекао је Фокс.

Током вечери, када се Фоксу и Суррилу на сцени придружила Николија, са којом су извели нумеру „Није лако бити ја“, публика је „пала“ у транс и, као и прве фестивалске вечери, направила бакљаду за незаборав што је, уз ватромет који су приредили организатори, изгледало спектакуларно.

Фестивалска прича за 2019. годину завршена је сетом домаћих Ди џеј-ева Џонице и Стефана Рабреновића.

Драгоје Рајковић, један од организатора фестивала, казао је да су упркос проблемима које су имали за вријеме три фестивалске вечери, успјели да оправдају реноме и име Тандeр Фест-а, прије свега због саме организације, извођача и публике која их је испоштовала.

„Захваљујем се беранској публици и осталима који су дошли из свих градова Црне Горе на фестивал. Толики број људи нијесам очекивао. Надам се да ћемо идуће године проширити садржај, радићемо на додатном стејџу и продужити трајање фестивала“, истакао је Рајковић.

Тандeр Фест (Thander Fest), је у оквиру беранског културног љета, организовала Туристичка организација из нашег града, под покровитељством Општине Беране уз подршку Министарства културе.

Izvor: berane.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.