Категорије
СНП

Vladimir Joković, predsjednik Socijalističke narodne partije Crne Gore

SAMO JE DIJALOG MOGAO DOPRINIJETI UZAJAMNOM POVJERENJU
Iznenađen sam sinoćnjim dešavanjima povodom donošenja odluke o uspostavljanju Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornih i drugih zakona u crnogorskoj Skupštini, jer nisam ni mogao pretpostaviti da se iza kulisa, i bez znanja ostalih opozicionih partija, jedna opoziciona politička partija dogovara i pregovara sa DPS.
Ovakav potez Demokrata i njihovo usaglašavanje amandmana sa DPS čudi, baš kao i obrazlaganje amandmana od strane poslanika iz vlasti koji je u Kotoru jednim vidom političke korupcije promijenio volju birača i njihovog legalnog predsjednika Opštine. Sve to ne vodi u pravcu jedinstvenog djelovanja opozicije.
U najmanju ruku je bilo za očekivati da se urade konsultacije unutar opozicije. Bilo je elementarno korektno da su informisali kolege da to čine, odnosno, sve one koji su pred više hiljada ljudi na podgoričkom trgu potpisali Sporazum o budućnosti i saradnji.
Da li su oni pregovarali sa DPS i to uradili sa ili bez posrednika, u ovom slučaju nije toliko bitno.
Samo je široki dijalog vlasti i opozicije, što se tiče izbornog zakonodavstva i tehničke vlade koji bi uključivao sve učesnike političke scene, mogao doprinjeti uzajamnom povjerenju.
Šta ih je motivisalo da jednostrano usaglase amandmane sa DPS a ne sa cijelom opozicijom, mogu objasniti jedino oni sami.
U svakom slučaju, uprkos slavodobitnim izjavama, mislim da je jedini dobitnik u svemu ovome samo DPS.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.