Категорије
Друштво

Никола Вучевић на августовској литургији у Румијској цркви

Данашња Литургија била је сабрање православних хришћана из Републике Српске, Србије и Црне Горе: Жељко Будимир, виши асистент на факултету политичких наука дошао је из Бања Луке, ту су били и адвокат, и архитекта, и полицијски инспектор у пензији са два сина, и први официр брода, и теолог, и модни дизајнер

У суботу 3. августа одслужили смо Литургију у Румијској цркви. Она ће остати упамћена првенствено по томе што је један од двадесетак који су јој присуствовали био најбољи црногорски кошаркаш Никола Вучевић, казао је данас отац Јован Пламенац.

Овај поход Румијској цркви посебно је био значајан Тому Стевићу. Томо управо завршава Медицински факултет у Подгорици, на другој је години Теолошког факултета у Београду, био је веома успјешан каратиста а сада је тренер каратеа, алпиниста је који се испео на Монт Блан… Ово му је био стоти излазак на Румију!

Данас на Румији

Данашња Литургија била је сабрање православних хришћана из Републике Српске, Србије и Црне Горе: Жељко Будимир, виши асистент на факултету политичких наука дошао је из Бања Луке, ту су били и адвокат, и архитекта, и полицијски инспектор у пензији са два сина, и први официр брода, и теолог, и модни дизајнер…

Данас на Румији

По завршетку Литургије, Александар Чапко из Новог Сада испред Румијске цркве полетио је параглајдером и спустио се на стадион у Бару.

Данас на Румији

Монахиње манастира Светог Сергија Радоњешког, у Вељим Микулићима, на обронцима Румије, за поклонике који су били на Литургији у Румијској цркви, као и сваки пут, припремиле су ручак.

Данашње сабрање на Румији

Данашња Литургија била је сабрање православних хришћана из Републике Српске, Србије и Црне Горе: Жељко Будимир, виши асистент на факултету политичких наука дошао је из Бања Луке, ту су били и адвокат, и архитекта, и полицијски инспектор у пензији са два сина, и први официр брода, и теолог, и модни један од двадесетак који су јој присуствовали био најбољи црногорски кошаркаш Никола Вучевић, казао је данас отац Јован Пламенац.

Izvor: in4s.net

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.