Категорије
Актуелно

Данас састанак опозиције, још увијек се не зна ко долази

Састанку ће се сигурно одазвати ГП УРА и Демос, док СНП и Уједињена Црна Гора неће, а независни посланик Неђељко Рудовић неће моћи да дође због раније преузетих обавеза. СДП и ДФ нијесу хтјели да се изјасне но овом питању, а Демократе су најавиле да ће то учинити данас

За данас је заказан састанак опозиције и покрета „Одупри се“.

Састанку ће се сигурно одазвати ГП УРА и Демос, док СНП и Уједињена Црна Гора неће, а независни посланик Неђељко Рудовић неће моћи да дође због раније преузетих обавеза. СДП и ДФ нијесу хтјели да се изјасне но овом питању, а Демократе су најавиле да ће то учинити данас, пише „Дан“

Састанак у организацији покрета „Одупри се 97000 на који су позвани сви потписници Споразума о будућности заказан је за вечерас у хотелу „Никић у Подгорици, а почеће у 18 часова. У том покрету очекују да ће се комплетна опозиција одазвати на њихов позив јер је то, како су истакли, у овом тренутку најмање што су дужни грађанима Црне Горе. Представници Демоса ће присуствовати састанку, саопштио је предсједник те партије Миодраг Лекић.

Демос ће, како је то најављено и организаторима, бити на састанку казао је Лекић. Са друге стране, лидер Социјалистичке народне партије (СНП) Владимир Јоковић сматра да то у овом моменту није добар потез.

Ја нећу присуствовати састанку. Постоји много разлога за то, а први је што мислим дау овој садашњој ситуацији не можемо ништа постићи. А тамо гдје се не може ништа учинити не желим ни присуствовати. Суштина је у томе да, ако ћемо заједно да радимо, онда морамо сви све заједно да радимо, а ако ћемо парцијално да радимо, на да се надгорњавамо и свађамо у опозицији,СНП у томе неће учествовати поручио је Јоковић.

Из Демократске Црне Горе су раније саопштили да ће се о заказаном састанку одредити на дан његовог одржавања, с обзиром да, како су истакли, са њима није вршена било каква координацијау вези с тим.

У тој партији јуче нисмо могли добити информацију да ли ће се њихови представници вечерас појавити у хотелу „Никић. Одговоре на ово питање нисмо добили ни из Демократског фронта и Социјалдемократске партије.

Како им позив није стигао благовремено, представници Уједињене Црне Горе неће присуствовати састанку.

Нисмо у прилици да се одазовемо позиву за састанак због раније преузетих обавеза. Ипак, надамо се да ћемо се срести када и ако будемо благовремено позвани казао је посланик те странке Горан Даниловић.

Ни независни посланик Неђељко Рудовић неће вечерас бити на састанку.

-Нажалост, нисам у могућности да дођем. Позив је стигао исувише касно да бих могао да се прилагодим термину. Свакако, рачунајте да сам расположен да учествујем у сваком виду даљег заједничког дјеловањау складу са циљем који је прокламован током протеста. Молим вас да упознате колеге и учеснике састанка да је једини разлог мог одсуства техничке природе поручио је Рудовић организаторима.

У покрету „Одупри се сматрају да је неопходно да се организује заједнички састанак како би се грађанима појаснила дешавања на политичкој сцени.

-У Споразуму за будућност пише да ћемо се заједнички залагати за формирање владе грађанског јединства, која ће дјеловати у ограниченом мандату и чији ће основни задатак бити да омогући услове за одржавање фер и слободних избора. Наводи се и да ће се његови потписници договарати о свим облицима заједничког ванинституционалног дјеловања саопштили су организатори састанка и подсјетили да су Споразум о будућности 30. марта, на Тргу независности у Подгорици, потписали посланици црногорске опозиције и представници покрета „Одупри се. Састанак ће бити отворен за медије и директно преношен на Фејсбук страници покрета „Одупри се 97000.

Izvor: in4s.net

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.