Категорије
Друштво

MALIŠANI IZ NIKOLJCA SAKUPILI 700 EURA ZA LIJEČENJE OSMOGODIŠNJEG SUGRAĐANINA

Igraj srcem za malenog Jovana

Sportski centar „Betis” iz Bijelog Polja organizovaće večeras humanitarni turnir za osmogodišnjeg dječaka Jovana Zejaka, koji boluje od leukemije. Jovan je nedavno upućen na liječenje u Beograd i hitno mu je potrebna finansijska pomoć. Preksinoć su dječaci i djevojčice iz naselja Nikoljac, među njima najveći broj iz susjedne OŠ „Risto Ratković”, i mališani predškolskog uzrasta pod vedrim nebom izveli humanitarnu priredbu za malenog sugrađanina.

Osmogodišnji dječak je nedavno, u pratnji svoje dvije tetke, optutovao u Beograd na dalju dijagnostiku nakon što je u ovdašnjim zdravstvenim ustanovama primio nekoliko terapija. Djeca iz Nikoljca sakupila su oko 700 eura pomoći, a učenice Sofija Bošković, Nikolina Vuković i Dunja Božović, uz pomoć nastavniceAndrijane Marinković, uradile su sve da prikupe što više sredstava.

– Naša ideja se realizovala na pravi način. Uz igru, stihove i muziku istovremeno smo uljepšali veče i ostvarili humanu misiju. Jovanu želimo da se izliječi i u tome mu pomažemo našom skromnom donacijom, jer naše malo nekome je puno – kazale su Sofija, Nikolina i Dunja.

Humanitarne aktivnosti za pomoć desetogodišnjem dječaju nastavljaju se, a turnir pod nazivom „Igraj srcem za Jovana” organizovaće se danas u 12 časova. Kotizacija za učešće je 30 eura, a s obzirom na humanitarni karakter turnira ekipe mogu uplatiti i veći iznos, saopštila je Jovana Rondović iz Sportskog centra „Betis”.

Novac za liječenje dječaka možete uplatiti na broj žiro računa 530-0700100079943-08 u NLB.

Izvor: dan.co.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.