Категорије
СНП

POŠTENI GRAĐANI SE STIDE ONOGA ŠTO RADI OVA VLAST!

Međunarodni Dan siromašnih, koji se obilježava 9. avgusta i ustanovljen je od strane Ujedinjenih nacija, zauzima posebno mjesto u novijoj istoriji Crne Gore. To je dan većinskog stanovništva Crne Gore, materijalno osiromašenih građana pogođenih trideset godina dugom elementarnom nepogodom u vidu ove vlasti.

Pored imetkom siromasnih ljudi, ovo je zemlja i drugih siromaha. Manjka im morala, ljudskih vrlina, težnje ka pravdi i borbe za ravnopravnost. Da ovih drugih siromaha ima i više nego što se moglo pretpostaviti, proizilazi iz objavljivanja tajnih podataka Vlade Crne Gore o imenima određenih, dominantno kadrova vladajućih partija koji su mimo prava i pravde postali imućniji za skoro pa besplatne stanove i kredite koje bi svako poželio da vraća.

Ova imena su još jednom potvrdila da Crna Gora nije zemlja jednakih šansi za sve, već privilegovanih pojedinaca i njihovih porodica među kojima nijesu rijetki primjeri onih koji već dva puta rešavaju stambeno pitanje ili su imaoci prava na većem broju nepokretnosti.

Naravno, dobar dio njih ni ovo nije prijavio nadležnim institucijama, a bili su dužni da to urade, što iskreno nije iznenađenje, imajući u vidu da postoje osnovi sumnje da su nosioci najvažnijih državnih funkcija i sa njima povezana lica, sakrili na hiljade nepokretnosti i milijarde eura koje su opljačkane od naroda.

Najpoznatiji crnogorski pravnik Valtazar Bogišić je rekao da je najveća nepravda da “ko od zla djela svog, još i korist kakvu ima”. A posebno nas brine korist koju su dobili oni koji treba da dokazuju krivicu i optužuju i oni koji moraju da sude, a pritom, neki imaju zaradu od par hiljada eura na mjesečnom nivou.

Siromaštvo se suzbija samo pravednim dijeljenjem dobara, a koliko se pravedno dijeli imali smo priliku da vidimo od centra ka lokalu i da se iskreno postidimo zbog nepavde koja nas okružuje.

Ključni cilj nove demokratske vlasti biće otvaranje svih tajnih podataka o licima koja su pomognuta, a u suštini kupljena od strane Vlade Crne Gore, da zahvaljujući ovim privilegijama služe partijama na vlasti.

Moraće se preispitati ove odluke, a posebno se založiti da svi oni koji ostvaruju mjesečne prihode u iznosu od preko 1.000 eura, vrate novac i stanove koje je najbolje podijeliti zaposlenima u prosvjeti, zdrastvenim radnicima, policajcima koji profesionalno rade svoj posao i svima drugima kojima je pomoć istinski potrebna.
Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.