Категорије
Друштво

Бабовић: За вријеме опозиционе власти у Беранама изграђено 96 станова и сви подијељени социјалним случајевима

За вријеме ДПС је направљено 120 и више станова, и још се не зна коме су све дати, а коме препродани

Државни врх Црне Горе ових дана потреса афера око додјеле станова и стамбених кредита функционерима Демократске партије социјалиста, Бошњачке стране, државним службеницима, судијама, тужиоцима од стране Владе Црне Горе.

За разлику од Подгорице, у Беранама званично још није изашао списак кадрова ДПС-а из овог града који су у посљедњем налету пред губитак локалне власти зграбили стамбене квадрате и станове, иако су ти подаци тражени више пута.

Небојша Бабовић
Небојша Бабовић

Ипак, Небојша Бабовић тврди да се се зна број станова који су додијељени за вријеме опозиционе власти.

За вријеме опозиционе власти у Беранама је изграђено 96 станова и сви су подијељени расељеницима и социјалним случајевима. За вријеме ДПС је направљено 120 и више станова, и још се не зна коме су све дати, а коме препродани„, написао је Бабовић на свпј ФБ профилу.

Материјал до којег је дошла нова власт, коју чине “Здраво Беране” (СНП-ДФ) и Демократе, током вишемјесечне провјере и интерне истраге вођене унутар локалне самоуправе, Комисија за преиспитивање законитости расподјеле станова за кадрове у Општини Беране, коју је формирала локална Скупштина, специјалном тужиоцу је предала још прије скоро четири године, пишу Вијести.

У питању је око 120 станова за локалне службенике и намјештенике, од чега преко педесет такозваних кадровских, и десет бесплатних које је у то вријеме додијелио министар просвјете Миодраг Стијеповић.

Прича око додјеле кадровских станова у Беранама почела је 2011. године када су на пригодној свечаности одабраном „кадру“ уручени кључеви у новосаграђеним зградама. Прије тога, у јулу 2009. године тадашња локална власт је донијела одлуку о рјешењу кадровских потреба.

У тој одлуци је, између осталог, прецизирано да су запослени који по основу кадровских потреба ријеше стамбено питање дужни да у Општини Беране остану у радном односу најмање пет година од дана добијања стана, наводе Вијести.

У извјештају Комисије сада је констатовано, између осталог, да су одређена лица у међувремену продала кадровске станове купљене по повољним, односно субвенционисаним цијенама.

Такође је било прописано да право на стан има запослени кадар који нема адекватан стан, односно породичну кућу у својини.

Станове су добијала лица која имају и куће на три спрата“, могло се чути својевремено у локалном парламенту.

Izvor: in4s.net

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.