Категорије
Друштво

POTPISIVANJE UGOVORA SA NVO SEKTOROM

Ugovori sa nevladinim organizacijama čije će projekte u ovoj godini podržati Opština Herceg Novi biće potpisani sutra, 21. avgusta u Sali za vjenčanja , u 10 sati.

Opština Herceg Novi će ove godine  projekte nevladinog sektora podržati sa 75.000 eura, kako je predviđeno Odlukom o budžetu. Sredstva opredijeljena nevladinim organizacijama koje su registrovane u Crnoj Gori, sa sjedištem u opštini Herceg Novi, raspodijeljena su na osnovu Javnog poziva koji je raspisao Sekretarijat za društvene djelatnosti i sport. Nevladine organizacije bile su pozvane da se prijave sa prelozima projekata koje planiraju da realizuju na teritoriji opštine.

Sredstva predviđena Budžetom Opštine za 2019. godinu raspodjeljuju se prvenstveno nevladinim organizacijama čije se djelatnosti odnose na oblasti ekologije, zaštite životne sredine i zdravlja građana, afirmisanja ljudskih, manjinskih i ženskih prava, programa za predškolsku, školsku djecu i omladinu, kulturne baštine, njegovanja istorijskih tekovina, kao i drugih sadržaja koji doprinose ubrzanom razvoju opštine Herceg Novi i afirmaciji građanskog aktivizma.

Izvor: radiohercegnovi.net

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.