Категорије
Друштво

U parku prirode „Piva”zadovoljni dosadašnjim tokom turističke sezone

Među posjetiocima najviše stranaca

PLUŽINE– Prostor Parka prirode „Piva” i ove godine je među posjećenijim destinacijama na području Crne Gore. Direktor Parka Slobodan Delić za „Dana” kaže da su zadovoljni dosadašnjim tokom sezone.

-Rafting rijekom Tarom privuče najveći broj turista. Posjeta je solidna, a očekujemo da broj turista ove sezone premaši onaj od prošle godine kada je registrovano 48.144 posjetilaca. Ono što možemo sada konstatovati je da od ukupnog broja posjeta 90 odsto ostvare stranci- istakao je Delić.

Uz uređenje turističke infrastrukture u Parku su i ove godine organizovali niz kulturno-zabavnih, ali i sportskih događaja kojima su upotpunjavali turističku ponudu. U gradskom amfiteatru prije dvije večeri organizovali su koncert Šula Jovovića i njegovog benda, dok će u utorak na tom prostoru nastupati „Goci bend”, a od sjutra pa do nedjelje u Plužinama će biti održan šesti po redu turnir u basketu. U porti Manastira Zagrade sjutra će biti održani pjesnički susreti „Tara bez granica”, a u srijedu 28. avgusta, između ostalog, svetom arhijerejskom liturgijom i velikim crkveno-narodnim saborom biće obilježena slava Pivskog manastira, praznik Uspenija Presvete Bogorodice.U večernjim satima u gradskom amfiteatru biće otvorena izložba karikatura Gorana Šćekića i veče humora i satire Velizara Veja Kasalice.

Izvor: dan.co.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.