Категорије
Друштво

Anastasija Vojinović predstavlja Crnu Goru u Moskvi

Četrnaestogodišnja Anastasija Vojinović predstavljaće našu državu na Međunarodnom festivalu ruskog jezika, koji se od 28.avgusta do 2.septembra održava u Moskvi.

Konkurs je organizovao Odsjek za razvoj međunarodne saradnje, a u okviru Strategije nacionalne politike Ruske Federacije do 2025.godine. Na konkursu je, inače, učestvovalo više od 1000 učenika iz 32 zemlje svijeta, i samo odabrani su našli svoje mjesto u finalnom dijelu. Konkurs je trajaood 1.februara do 1.maja ove godine. Anjn rad na temu „Kako sam zavoljela ruski jezik“ zavrijedio je pažnju žirija u Moskvi i ocijenjen je najvećom ocjenom.

U nastavku takmičenja, osim testova iz gramatike, Anja će se žiriju u Moskvi predstaviti i poemom Puškina „Bonaparte i Crnogorci“.

Anastasija je inače odličan učenik devetog razreda OŠ „Marko Miljanov“u Bijelom Polju. Anastasijin otac, ujedno i mentor, Miomir Vojinović fakultet je završio na Moskovskom pedagoškom Državnom Univerzitetu, gdje je i stekao zvanje magistra nauka. Prošle godine je bio, jedini iz Crne Gore laureat čuvene Puškinove nagrade.

Sigurni smo da će Anastasija dostojno predstaviti kako sebe, tako i svoj grad i svoju Crnu Goru.

Izvor: https://portalanalitika.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.