Категорије
Друштво

Građani rijeku brane protestima

BJELOPOLJSKA BISTRICA OPET NA UDARU INVESTITORA

Agencija za zaštitu prirode i životne sredine juče je na sajtu opštine Bijelo Polje obavijestila zainteresovanu javnost da je „Bistrica klin enerdži” iz Podgorice podnijela zahtjev za odlučivanje o potrebi izrade elaborata procjene uticaja na životnu sredinu za izgradnju male hidroelektrane mHE „Bistrica” na rijeci Bistrici u Bijelom Polju. Portal Sjever CG piše da dok se vodeći ljudi u opštini Bijelo Polje hvale investicijom i milionima eura koji se ulažu u žičaru, infrastrukturu i pješačku stazu duž Đalovića klisure, koja prolazi tokom rijeke Bistrice, na drugu stranu se sprema druga investicija na Bistrici, izgradnja mHE.

Član Savjeta Mjesne zajednice „Bistrica” Uglješa Prebiračević kazao je da će se građani Bistrice oštro suprotstaviti izgradnji ove mHE.

– Niti je Savjet, niti građane bilo ko još kontaktirao o namjerama ove kompanije, a i ovakva namjera je suprotna investicijama i isplaniranom razvoju Bistrice, koje su u toku – istakao je Prebiračević.

On je naveo da će od predsjednika mjesne zajednice tražiti, da se odmah sazove sastanak Savjeta Mjesne zajednice Bistrica i zainteresovanih građana, gdje će predložiti da se pored ostalog organizuju i protesti na kojim će tražiti objašnjenje od lokalne uprave opštine Bijelo Polje o namjerama Agencije za životnu sredinu, kao i državnih institucija.

– Nećemo dozvoliti da nam niko uništava ovakvu rijeku, koja je od životnog značaja za razvoj ovog kraja, a samim tim i za građane, i umjesto da se svi borimo da zadržimo mlade da ostanu da žive u ovim krajevima, mi sve činimo da ih što više otjeramo da žive u drugim državama – istakao je Prebiračević.

Izvor: dan.co.me


Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.