Категорије
Друштво

Савковић: Мајке настављају борбу 6. септембра, протест заказан испред Скупштине Црне Горе

„Поручимо им да мајке нијесу ни станови ни кредити него институције без којих не би постојали, ни ви, ни ова држава! Зато вратите отето“, закључила је Савковић

Предсједница Координационог одбора мајки са троје и више дјеце Жељка Савковић саопштила је да ће се 6. септембра 2019. године са почетком у 13 часова испред Скупштине Црне Горе одржати протест мајки у оквиру којег ће бити и протестна шетња.

Широкогрудост Владе Црне Горе према свима који су учествовали у превари вијека над 22 051 мајком, корисницом накнаде, које су родиле троје и више дјеце, је ових дана указала на прљаву игру оних који су само због личних интереса сјели у фотеље. Показало је њихову незајажљивост. Показало је њихово непоштовање Устава Црне Горе. Показало је то да су због ситних интереса спремни на све. Доказали да су због стана или кредита који им и нијесу били потребни пљунули и на своје мајке, дијете, вјеру, јер ће читав живот бити помињани због тога“, нагласила је Савковић.

Она је истакла да су мајке за све њих величина које они никада неће досегнути.

„Показале смо им да су само једна мрља на нашем путу, коју ћемо избрисати као што су и они, наше Уставом, загарантовано стечено право. То смо и доказале нашом истрајношћу скоро три године, нашом заједничком борбом за 40% и 70% без категоризације. И нећемо посустати. И долазимо поново предсједниче Ђукановићу да вас питамо да ли је све ово урађено под вашим надзором, јер тада нијесте били ни предсједник ни премијер, или вас је све ово заобишло зато што су сматрали да сте небитни“, нагласила је Савковић.

Она је на крају позвала на заједничко окупљање 6. септембра.

„Поручимо им да мајке нијесу ни станови ни кредити него институције без којих не би постојали, ни ви, ни ова држава! Зато вратите отето“, закључила је Савковић.

Izvor: In4s.net

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.