Категорије
Култура

Mladost osmjehom uljepšala trgove

TREĆA SMOTRA DJEČJIH FOLKLORNIH ANSAMBALA U TIVTU

Treća smotra dječijih folklornih ansambala održana je Tivtu. Preko 400 mladih prodefilovalo je ulicama grada nakon čega su izveli koncert narodnih igara iz zemlje i regiona.
– Kad smo počinjali, za prvu Smotru dječijih folklornih ansambala, u Tivat smo pozvali sve aktivne dječije ansamble Boke Kotorske, drugo izdanje Smotre je okupilo folkloraše iz svih krajeva Crne Gore a ova treća je postala internacionalna jer su nam u goste stigli i gosti iz Trebinja – rekao je nakon koncerta Peđa Šušić, predsjednik KUulturno-umjetničkog centra „Kadena” iz Radovića.
– Večeras je bilo učesnika različitog uzrasta koji su izveli programe različitog kvaliteta, od onih dječijih igara do ozbiljnijih igara iz raznih krajeva Crne Gore i Balkana. Djeca su nastupala sa entuzijazmom i osmjehom, bili su veoma brojni, što nam sve govori da oni uživaju i da postoji potreba za priređivanjem ovakvih i sličnih događaja i okupljanja – istakao je on. Na ovom događaju je učestvovalo 11 ansambala KUD „Piva” – Plužine, KUD „Čigra” – Nikšić, KUD „Sloga” – Đenovići, KUD „Bijela” – Bijela, FA „Nikola Đurković8 – Kotor, KUD „Igalo” – Igalo, KUD „Tekstilac” – Bijelo Polje, ANIP „Jovan Dučić” – Trebinje, KUD „Mijat Mašković” – Kolašin, FA „Zahumlje” – Nikšić i KUC „Kadena” – Radovići.


Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.