Категорије
СНП

Od novca za koktele platiti đačke karte

NA PREVISOKE CIJENE ĐAČKOG PREVOZA OD ZETE DO GRADA UKAZUJE SLAĐANA KALUĐEROVIĆ, ODBORNIK SNP-A U SKUPŠTINI OPŠTINE U OKVIRU GLAVNOG GRADA – GOLUBOVCI

Novac namijenjen za reprezentaciju ili druge neracionalne svrhe koje Opština u okviru Glavnog grada – Golubovci izdvaja iz budžeta svake godine, vlast bi trebalo da usmjeri na popuste i povlastice u putničkom saobraćaju za učenike i studente, ocjenjuje Slađana Kaluđerović, odbornik SNP-a u Skupštini Opštine u okviru Glavnog grada – Golubovci. Ona navodi da prevoz iz Zete do Podgorice svakodnevno koristi oko 400 srednjoškolaca.
–Pored mnogobrojnih egzistencijalnih problema sa kojima se suočavaju roditelji iz Zete, koji imaju učenike ili studente, jesu i visoke cijene mjesečnih karata za prevoz do Podgorice. Za one koji školuju dvoje ili troje djece to predstavlja veliki finansijski problem. Iz Zete imamo preko 400 đaka koji nastavu pohađaju u Podgorici, a cijena mjesečne đačke karte je 35 eura. Smatram da je dosta bilo pasivne uloge lokalne samouprave, kada je u pitanju rješavanje konkretnih životnih problema građana Zete – saopštila je Slađana Kaluđerović.
Kaluđerović dodaje da je dodatni problem to što je većina autobusa, koji saobraćaju na pravcu Podgorica-Zeta, u katastrofalnom stanju, odnosno kao da su izašli iz filma „Ko to tamo peva”.
–Autobusi su tako često bez prozora, prokišnjavaju, rasklimani, sjedišta su polomljena i takvo stanje, nažalost, traje već godinama. To najbolje govori o odnosu prevoznika prema mještanima Zete od kojih, inače, obilno zarađuju, ali im ne pada na pamet da ulože sredstva u nove autobuse. Nadležni organi ne smiju više da žmure na ugrožavanje bezbjednosti u autobuskom saobraćaju, već hitno treba da primijene zakonska rješenja, kako bi se osigurala sigurnost putnika – navodi Kaluđerović.
Odbornica Slađana Kaluđerović ukazuje i da bi trebalo povesti računa i o djeci koja pohađaju nastavu u Srednjoj mješovitoj školi u Golubovcima.
–Djeca koja putuju iz Bijelog Polja i Kurila imaju prevoz do centra Golubovaca. Koriste redovan gradski prevoz koji idu do centra. Problem je što autobusi nisu prečesti i često se kvare. Kada se pokvare, autobuski prevoznik se ne trudi da pošalje drugi autobus, već su đaci primorani da čekaju naredni polazak. To je inače, i problem i svih koji putuju iz Zete u Podgoricu – navela je Kaluđerović.
N.S.

Rupe u Momišićima zakrpili poslije inicijative odbornika
Odbor SNP-a Glavnog grada zadovoljan je što je vlast reagovala na inicijativu Bogdana Božovića, odbornika SNP-a u Skupštini Glavnog grada i zakrpili rupe u Ulici 18. jula kao i saobraćajnici koja spaja ovu i Dalmatinsku ulicu.
–Ulice su i dalje u veoma lošem stanju, ali makar će sugrađani uspjeti donekle da sačuvaju automobile, a pješacima će biti lakše da prolaze ovim dijelom grada, posebno u kišovitim mjesecima koji nam predstoje. Nadamo se da je ovo samo prvi u nizu koraka koje bi Glavni grad trebalo da preduzme u poboljšanju i rekonstruisanju putne infrastrukture, a građane koji imaju slične probleme ohrabrujemo da nam se u svako doba jave, kako bismo dali doprinos u njihovom rješavanju – poručili su iz odbora SNP-a Glavnog grada.

Izvor: dan.co.meПодијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.