Категорије
Друштво

HN domaćin 39. rođendana Federacije evropskih karnevalskih gradova

HERCEG NOVI – Podizanjem zastave Federacije evropskih karnevalskih gradova na Sahat kulu, u Herceg Novom je počeo Dies Natalis, 39. rođendan najveće karnevalske porodice na svijetu. Na glavnom gradskom trgu okupili su se predstavnici iz 15 država u svečanim uniformama, među kojima članovi Internacionalnog borda Federacije. Prisutne su u ime grada pozdravili potpredsjednik Opštine Herceg Novi Miloš Konjević i odbornica Tamara Vujović, kao i hercegnovska Gradska muzika i mažoretke.
Miloš Konjević je rekao da je organizacija 39. rođendana Federacije u Herceg Novom, i to u godini jubileja Praznika mimoze, važan događaj za grad.
Predsjednik Federacije Lars Algel iz Švedske, i potpredsjednik Josip Silov iz Hrvatske, nisu krili sjajne utiske o gradu i domaćinima. Algel je kazao da je Dies Natalis sjajna promocija za Herceg Novi i cijelu Boku „koja je prava karnevalska regija fantastične ljepote”.
Biti član Federacije znači biti u umrežen, imati kontakte i učestvovati u razmjeni sa drugim karnevalskim gradovima – istakao je Algel i poručio da FECC otvara svijet i nudi nevjerovatne mogućnosti koje sada i Herceg Novi može da koristi. Kako je zaključio, grad treba da nastavi da radi dobar posao, a cijela Federacija će pomoći da novski karneval bude što bolji.
Od danas će i zemlje čiji predstavnici nisu bili na Prazniku mimoze znati za vas jer će učesnici pričati o Herceg Novom, slika će obići svijet, a i mi kao Federacija objavićemo na svojim stranicama slike sa Dies Natalisa – kazao je Josip Silov.
Slijede sastanci Internacionalnog borda i potpisivanje sporazuma o saradnji Opštine Herceg Novi sa Federacijom.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.