Категорије
СНП

Vuković trenira strogoću nad zaposlenima a sebi povećava budžet za putovanja

Rebalansom budžeta koji će, vjerovatno, biti usvojen zahvaljujući glasačakoj mašineriji vladajuće strukture, predviđeno je povećanje tekućih prihoda po osnovu stavke porez na dohodak fizičkih lica. Povećanje iznosi 720 hiljada eura što dodatno opterećuje porodični budžet građana Podgorice.

Ova stavka zajedno sa stavkom prirez porezu na dohodak fizičkih lica iznosi 20,07 miliona ili veoma visokih 63,57 posto u odnosu na tekuće prihode.

Demokratsko pravilo kaže da se porezi ubiraju shodno veličini kapitala sa kojim se raspolaže grupno ili pojedinačno. U Crnoj Gori, izgleda, važi suprotno pravilo. Krediti koji su prikazani prema rebalansu uvećani su za 468 hiljada, što znači da ćemo se toliko dodatno zadužiti. Sve će to plaćati običan građanin.

Naša patija je i ranije ukazivala na slične probleme. Podsjetiću, troškovi po osnovu advokatskih, notarskih, pravnih i konsultantskih usluga, izrade projekata i studija izuzetno su visoki i iznose 178 hiljada. Postavili smo i tada pitanje da li su oni koji su zaposleni u Glavnom gradu, zaposleni po osnovu stručnosti i znanja ili je jedini kriterijum bio to što su članovi i glasači vladajuće koalicije?

Zanimljivo je da oni koji su pravili plan za 2019. godinu nisu predvidjeli troškove po osnovu sudskih postupaka koji sada iznose čak 700 hiljada eura. Postavlja se pitanje da li su ovi troškovi nastali u međuvremenu ili datiraju iz nekog ranijeg perioda?

Rebalansom je predviđeno i povećanje troškova za službena putovanja službe Gradonačelnika u iznosu od 17 hiljada, što sada ukupno iznosi 60 hiljada.

Dakle, dok gradonačelnik trenira strogoću nad zaposlenima u Glavnom gradu, ograničavajući im službena putovanja i dnevnice, te prijeti otkazima, istovremeno sebi povećava budžet za isto, kao da je službenik Ministarstva vanjskih poslova.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.