Категорије
СНП

OŠ „Njegoš“ i Ministarstvo prosvjete da polože račun javnosti zbog sječe borova

Mr Marija Radinović, analitičarka u Medijskom centru SNP CG

Vjerovali smo da se ekocid koji se desio prošle godine u dvorištu barske Gimnazije, kada su posječeni decenijama stari čempresi, više nigdje neće ponoviti. Međutim, vrijeme nas je demantovalo.

Nažalost, juče su u dvorištu Osnovne škole „Njegoš“ u Spužu istu sudbinu doživjeli borovi koji su dugo krasili ovaj prostor. Posječeni su bez ikakve najave i objašnjenja od strane nadležnih, a navodno zbog namjere da se na tom mjestu gradi parking.

Poznato je da roditelji dolaze automobilima za djecu i da se iz tog razloga ispred škole stvaraju gužve, ali to nikako ne smije biti opravdanje za izvršeni masakr nad borovima.

U državi koja sebe naziva ekološkom ovakvi primjeri bahatosti i neodgovornosti prema životnoj sredini su apsolutno nedopustivi. Međutim, kada se zna koliko nadležni ne brinu o njoj i koliko je olako shvataju, ne možemo se više ničemu čuditi.

Socijalistička narodna partija Crne Gore zahtijeva od uprave OŠ „Njegoš“ da u najskorijem roku položi račun javnosti zbog učinjenog nedjela, a Ministarstvo prosvjete da odgovori na pitanje da li su bili upoznati sa ovim planom i da li su ga odobrili.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.